Soort: Fitness, Passe-partout

Groepslessen

Met je USC-fitnessabonnement train je in onze gyms én volg je honderden groepslessen in de week: zumba, synrgy, cycle, pilates, BBB en veel meer. Bij 4 USC-vestigingen in Amsterdam!

Maak een reservering Bekijk het rooster Naar het rooster
  • Deze week

Week 24

Groepslessen bij USC

Je traint met 1 abonnement bij 4 USC-vestigingen.
Met je fitnessabonnement volg je alle groepslessen én train je in de gym.

Welk abonnement kies je?

FITNESS JAAR
 je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

FITNESS FLEX
een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar from scratch.

15x TOEGANG
15x door onze poort, maar doe het wel binnen 6 maanden.


Alle groepslessen

Abs, balance, BBB, beat cycle, body weight training, calisthenics, core, cycle, essentrics, fitness circuit, high yoga, HIIT, outdoor fitness, pilates, polegym, pump, rumble, shape, shred, steps, strength & conditioning, synrgy, yoga basic, zumba.

Reserveren en inchecken

  • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC.
  • Maak je reservering via de roosterbutton hierboven.
  • Je kunt tot 6 dagen vooruit reserveren.
  • Je mag 3 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar zodra je eerste reservering is geweest, kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 3x in de week sporten (als er plek is)!
  • Je kunt kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: via de vingerscan of via de My USC Amsterdam-appDownload de app: Android en iOS.

Check alle reserverings- en huisregels

Annuleren en no show fee

Gereserveerd, maar kun je toch niet? Maak plek voor een ander!

  • Annuleer tot maximaal een uur voor de start van je reservering.
  • Annuleer je niet (op tijd)? Dan riskeer je een no show fee van €3,-.
  • Betaal je de no show fee niet? Dan kun je 2 weken niet reserveren/sporten.
  • Je no show fee eindigt niet op de grote USC-bedrijfshoop. Check in welk mooi sportdoel we de inkomsten uit de no show fee investeren.

Annuleer je reservering

De groepslessen: uitleg

Abs
Train je buikspieren en core stabiliteit in een afwisselende 15 minuten workout.

Balance
Een combinatie van pilates en yoga. Door grondoefeningen uit pilates en yogahoudingen verhoog je je flexibiliteit, kracht, lichaamscontrole en -bewustzijn.

BBB
BBB staat voor: buik, billen en benen. De les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

Beat cycle
Een energieke cycle workout. De muziek en het ‘party’-gevoel staan centraal. Wat doe je in een beat cycle les? Vooral fietsen natuurlijk, maar ook dansmoves en oefeningen op je fiets! Je werkt aan je conditie en toning van je lichaam, met een portie entertainment erbij. Je kan he-le-maal stuk gaan tijdens deze les, maar je mag het ook een tikje rustiger aan doen. De intensiteit bepaal je zelf.

Body weight training
Wil je weten wat een pull-up of een inverted row is en hoe je deze op de correcte manier uitvoert? Dan is dit de juiste les! In deze circuitles worden voornamelijk lichaamsgewichtoefeningen gedaan, soms met hulpmiddelen als fitnesselastieken om de weerstand te verlagen of juist te verhogen. Ook gebruiken we kettlebells, bosuballen, steps en nog veel meer om je uit te blijven dagen.

Calisthenics
Wil jij een handstand, muscle up, human flag, front en back lever kunnen? Dit is je kans om de zwaartekracht te trotseren. Daag jezelf uit en verleg je grens in deze intensieve lichaamsgewichttraining. Ook als 9-weekse cursus op ClubWest.

Core
Core staat voor centrum. Het centrum van je lichaam. Een core-les is een functionele training om de core van je lichaam te versterken. Je traint met name je buik- en rugspieren, maar je doet ook oefeningen waarbij meerdere spiergroepen samenwerken.

Cycle
Een workout op de fiets. Tijdens de les varieert de snelheid, weerstand en houding (zittend/staand). De instructeur zorgt voor de nodige aanwijzingen en de muziek stimuleert jou om net dat beetje extra te geven. Je kunt op elk moment zelf de intensiteit bepalen die bij je past.

Essentrics
Bij essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Fitness circuit
In deze afwisselende les doe je in circuitvorm oefeningen die allemaal mogelijk zijn in de fitness. Naast kracht en conditie wordt ook je coördinatie uitgedaagd.

High yoga
Een op yoga geïnspireerde les met een vleugje high intensity. De nadruk ligt op dynamische bewegingen op up beat muziek. Je werkt aan kracht en souplesse met een verhoogde hartslag. De les eindigt met een moment van ontspanning. Wil je meer ontspanning en rust tijdens de les, probeer dan yoga basic of balance.

HIIT
High Intensity Interval Training (HIIT) varieert korte periodes van intensieve inspanning met korte herstelmomenten. Je traint in 30 minuten je algehele conditie, maar ook kracht en snelheid, gebruikmakend van eenvoudige materialen of lichaamsgewicht.

Outdoor fitness
Lekker buiten spelen? Dan is outdoor fitness iets voor jou. Prawler, trekkerbanden, voorhamer en touw zijn de materialen waarmee je aan de slag gaat. De training gaat bijna altijd door: alleen bij gladheid en onweer wijken we uit naar binnen.

Pilates
De focus bij pilates ligt op lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij pilates doe je oefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Polegym
Polegym is een uitdagende workout in en om de paal, waarbij je kracht en lenigheid in je hele lijf traint. In deze training vind je elementen uit turnen, calisthenics en yoga terug. Leer zitten, klimmen, hangen, draaien en basic tricks op een speelse manier. Let op: dit is geen dansles!

Pump
Dit is een haltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en soms dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

Rumble
In deze les train je je hele lichaam waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

Shape
Shape is een full body training. Je kunt van alles verwachten: van aerobics tot halteroefeningen, high impact tot aan verzuring to the max. Je werkt aan je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen. Oefeningen voor alle spiergroepen komen langs: rug, armen, buik, schouders, borst, billen en benen.

Shred
Een high intensity les. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een cardio-oefening te doen. De bewegingen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non-stop beuken en zweten gegarandeerd!

Steps
Een energieke cardio les met een step! Je leert een choreografie aan, waarbij de bewegingen op, over en rondom de step worden gemaakt.  Enthousiaste instructeurs en pittige muziek zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd raakt voor een intensieve workout!

Strength & conditioning
Snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, blessurepreventie. Daarop focust S&C door het samensmeden in één training van gewichtheffen, CrossFit, calisthenics, HIIT en cardio. Met S&C krijg je een extreem efficiënte all-in-one workout, die je ook uitstekend als ondersteuning van een andere sport kan inzetten. De 60 minuten workout heeft een warm-up, een oefendeel, de Workout of the Day (WOD) en een cooldown. Persoonlijke trainersbegeleiding is een essentieel element, waarvoor de small group setting (max 12) en speciale ruimte zorgdragen, maar ook de extra begeleiding voor en na elke sessie. Eerste keer of heb je een blessure? Kom dan naar de meet up in het halfuur voorafgaand aan de workout.

Synrgy
Synrgy is een groot rood apparaat, met stangen, touwen, toeters en bellen. Je kunt er meerdere keren per dag groepstrainingen volgen van 30 minuten. Je wordt moe. Zeker. Je doet een high intensity interval training in circuitvorm met hoge fun factor en veel afwisseling. Synrgy wordt gegeven op Amstelcampus en Universum.

Yoga basic
De naam zegt het eigenlijk al, een basisles yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Tijdens de les doe je bekende yogahoudingen en -bewegingen. Zoek je naar meer inspanning? Probeer dan high yoga. Wil je een specifieke vorm van yoga doen, check dan het fitness+yoga-abonnement.

Zumba
Zumba is een combinatie van fitness en dans op wereldmuziek, vooral Latin. Denk aan salsa, merengue, reggaeton, soca, belly dance, cumbia, calypso, flamenco, hip hop enzovoort. Hou je van dansen, swingende muziek én lekker zweten? Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

Vergelijk de lessen

Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in dit overzicht*.
● = zeer laag/weinig | ●●●●● = zeer hoog/veel

 

Neem een proefabo!

Inschrijving
Schrijf je bij voorkeur online in, door hieronder voor een abonnement te kiezen. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

Eerste betaling: pro rata
Bij aanschaf van fitness jaar of fitness flex betaal je een pro rata-bedrag.

Automatische incasso
Vervolgens wordt in de eerste week van iedere maand een termijn afgeschreven via automatische incasso.

Passe-partoutabonnement
Volg alle groepslessen, train in onze gyms en doe nog veel meer sporten met een passe-partoutabonnement.

Opzeggen is simpel
Mail naar usc@uscsport.nl, of beëindig je abonnement zelf via de mijnUSC-site. Je abonnement loopt dan af op de laatste dag van die maand.

Aanvullende voorwaarden
Check de aanvullende voorwaarden voor alle info!

Ledencategorieën 
USC kent 3 categorieën leden. Check in welke categorie jij valt.

Locaties

USC Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


USC ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


USC Amstelcampus
Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


USC ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren