Soort: Body & mind, Passe-partout

Yoga

Met een yoga- of yoga+fitnessabonnement volg je alle yogalessen bij USC Body & Mind en online!

Maak een reservering Bekijk het rooster Naar het rooster
 • Deze week

Week 24


Yoga bij USC

Voor studenten in Amsterdam is yoga bij USC heel goedkoop. Ook voor niet-studenten is er een eerlijk tarief.
Met een yoga-abonnement volg je alle yogalessen bij USC Body & Mind.
De yogazaal is heel chill: de perfecte locatie voor ontspanning na een drukke werk- of studiedag.
Ook doe je met je abonnement mee aan alle online yogalessen via Zoom.
Met een yoga+fitness-abo train je voor een paar euro extra ook in de 4 USC-gyms (incl. groepslessen).
Elke maand een nieuwe yoga special.

Welk abonnement kies je?

YOGA (+ FITNESS) JAAR
 je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

YOGA (+ FITNESS) FLEX
een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar.

15x TOEGANG
15x door onze poort, maar doe het wel binnen 6 maanden.

PASSE-PARTOUT (koop hem hier)
naast yoga doe je met een passe-partout ook mee met bijna 20 andere sporten.

Reserveren en inchecken

 • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC, behalve wanneer je individueel wilt trainen in een USC-gym. Dan loop je gewoon lekker binnen wanneer je uitkomt.
 • Reserveer je yogales via de roosterbutton hierboven.
 • Reserveer je groepsles via de groepsfitnesspagina.
 • Je kunt tot 6 dagen vooruit reserveren.
 • Je mag 3 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar zodra je eerste reservering is geweest, kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 3x in de week sporten (als er plek is)!
 • Online lessen kun je onbeperkt reserveren en tellen niet mee in het max aantal van 3 actieve reserveringen in de komende 6 dagen.  
 • Gebruik onze My USC Amsterdam-app om jezelf aanwezig te melden in de les. Download de app: Android en iOS.

Check alle reserverings- en huisregels

Annuleren en no show fee

Gereserveerd, maar kun je toch niet? Maak plek voor een ander!

 • Annuleer tot maximaal een uur voor de start van je reservering.
 • Annuleer je niet (op tijd)? Dan riskeer je een no show fee van €3,-.
 • Betaal je de no show fee niet? Dan kun je 2 weken niet reserveren/sporten.
 • Je no show fee eindigt niet op de grote USC-bedrijfshoop. Check in welk mooi sportdoel we de inkomsten uit de no show fee investeren.

Annuleer je reservering

Yoga basic in het fitnessprogramma

Bij USC Body & Mind is het yoga-aanbod heel uitgebreid, met veel verschillende yogastijlen. Sport je bij ClubWest, Universum, ASC of Amstelcampus? Dan staat er een yoga basic-les op het rooster die je kunt volgen met je fitnessabonnement.

De yogastijlen bij USC

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga gaat over het ontdekken en ontwikkelen van levenskracht (prana), zowel fysiek, spiritueel en emotioneel. Het is een intensieve vorm van yoga waar asana’s (yogahoudingen) zonder stoppen in een vaste volgorde verbonden worden tot een energetische flow.

Led class
Tijdens deze les Ashtanga volg je het tempo en het niveau van de docent, die voor de groep door de Ashtanga-serie gaat. Deze les staat in het rooster als ‘Ashtanga yoga’.

Mysore
In een Mysore-les werk je op je eigen niveau door de vaste Ashtanga-serie. De docent is er vooral ter begeleiding, zodat je in je eigen tempo verder kunt groeien. Traditioneel wordt Ashtanga in deze vorm van self practice beoefend. Je vindt deze les in het rooster als ‘Ashtanga yoga – Mysore’.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√√√

Ayurvedische yoga

Ayurveda is een holistisch welzijnssysteem dat duizenden jaren geleden in India werd ontwikkeld. Ayur vertaald zich naar ‘leven’ en veda naar ‘kennis’. Het is de wetenschap van hoe je je gezondheid in het dagelijks leven kunt herstellen en behouden.
In Ayurvedic Yoga komen twee wetenschappen samen (Ayurveda en Yoga) waardoor je je balans vindt en hiermee een lang en gezond leven kunt ondersteunen.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

Critical alignment yoga

Critical alignment yoga is een moderne methode, ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Met behulp van verschillende ‘props’ leer je om het lichaam uit te lijnen. Gewrichten en wervels worden weer mobieler, spieren sterker, en de geest vrijer.

Fysiek √√√
Mentaal √√
Tempo √√√

Hatha yoga

Hatha yoga is de basis van alle fysieke yogavormen. De houdingen (asana’s) worden één voor één aandachtig ervaren, met een afwisseling van inspanning en ontspanning. De mentale houding is even belangrijk als de fysieke houding en de adem. Je leert om de dingen niet vanuit prestatiedrang te doen, maar juist vanuit acceptatie en geduld.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

Mindful yoga

Mindful yoga bestaat uit zachte yogahoudingen (asana’s), een bodyscan en een korte meditatie. Je oefent om op een vriendelijke manier opmerkzaam te zijn van je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. Zo leer je om in het hier en nu te blijven.

Fysiek √√
Mentaal √√√√√
Tempo √

Restorative yoga

In deze les worden props, zoals blokken en bolsters, gebruikt om je te ondersteunen in de houdingen. De les is vooral bedoeld om rust te geven aan het zenuwstelsel en het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren. Je houdt de positie gedurende langere tijd vast, tussen 5 en 20 minuten. In de houdingen ben je niet gericht op het strekken of versterken van het lichaam, maar je zoekt naar moeiteloosheid en diepe rust voor lichaam en geest.

Fysiek √
Mentaal √√√√√
Tempo √

Rocket yoga

Rocket yoga is een dynamische vorm van yoga met de nadruk op nieuwsgierigheid en uitdaging. Rocketlessen bieden de kans om sterker te worden en om te spelen met balanshoudingen op de armen en omgekeerde houdingen. Omgekeerde yogahoudingen zijn hierbij altijd optioneel. Er ligt net zo goed een nadruk op de uitgangspunten van Ashtanga (pranayama, bandha en dristhi) en het ontwikkelen van focus en de connectie tussen lichaam en geest..

Fysiek √√√√√√
Mentaal √√
Tempo √√√√√

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een fysiek uitdagende yogavorm waarbij statische lichaamshoudingen vloeiend, en op het ritme van de ademhaling, in elkaar overlopen. Het lijkt op Ashtanga yoga, maar er is minder nadruk op de spirituele kant en er is geen vaste volgorde van houdingen.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√
Tempo √√√√√

Vinyasa core flow

Core Flow is een (nog) dynamischere vorm van Vinyasa, en focust zich op het versterken van je core (je buikspieren, rugspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren). Tijdens een Vinyasa Core Flow-les flow je van één asana (houding) naar de andere, en bouw je core strength en uithoudingsvermogen op.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√√√

Vinyasa gentle flow

Gentle Flow is een Vinyasa les, met vloeiende bewegingen maar op een langzamer tempo. Hierdoor kun je je meer richten op je ademhaling en het opwarmen van je spieren en is het bij uitstek geschikt voor diepe ontspanning.

Fysiek √√
Mentaal √√√
Tempo √

Yin yoga

Yin yoga is de tegenhanger van Ashtanga en Vinyasa yoga. Alles verloopt langzaam en rustig, met tijd voor je lichaam en je gevoel in dat moment. De houdingen (meestal zittend/liggend) worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Hierdoor werkt Yin yoga door op het bindweefsel, ontwikkel je flexibiliteit in diepere lagen van je lichaam en worden eventuele energetische blokkades opgeheven.

Fysiek √√√
Mentaal √√√√√
Tempo √

Yin yang yoga

In Yin yang yoga worden dynamische ‘Yang’ houdingen in een flow afgewisseld met statische ‘Yin’ houdingen. Het yang-onderdeel maakt de spieren sterk en soepel, de yin-houdingen richten zich op het onderliggende bindweefsel van gewrichten en organen.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√

Yoga dance flow

Yoga dance flow is een combinatie van yoga en dans. Net zoals bij Vinyasa yoga is Yoga dance flow opgebouwd uit flows. Maar bij Yoga dance flow pas je ook een stukje danschoreografie toe – die leer je tijdens de les. Yoga dance flow is een creatieve en speelse manier om te werken aan je flexibiliteit, en het opbouwen van je uithoudingsvermogen.

Fysiek √√√
Mentaal √
Tempo √√√√√

Yoga nidra

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’ en beoefen je liggend op je rug. Het is een methode waarmee je naar diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt begeleid. Yoga nidra kan je helpen beter en dieper te slapen, is goed voor je concentratie en bevordert je creativiteit en het immuunsysteem.

Fysiek √
Mentaal √√√√√
Tempo √

Meditatieles

Deze begeleide meditatie van ca. 20 minuten kan iedereen volgen die een yoga-abonnement heeft bij USC. Ook voor beginners.

Fysiek √
Mentaal √√√√√
Tempo √

Vergelijk de yogalessen

Vergelijk de verschillende yogalessen in dit overzicht.
● = zeer laag | ●●●●● = zeer hoog

 

 

Passe-partout

Houd je van veel verschillende sporten en wil je graag meer doen dan alleen yoga? Dan is een passe-partoutabonnement echt iets voor jou! Yoga maakt ook deel uit van het passe-partout bij USC.

Bekijk deze video!

Neem een proefabo!

Inschrijven
Schrijf je bij voorkeur online in, door hieronder voor een abonnement te kiezen. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

Eerste betaling: pro rata
Bij aanschaf van yoga (+ fitness) jaar of flex betaal je een pro rata-bedrag.

Automatische incasso
Vervolgens wordt in de eerste week van iedere maand een termijn afgeschreven via automatische incasso.

Passe-partoutabonnement
Volg alle yogalessen en nog veel meer met een passe-partoutabonnement.

Opzeggen is simpel
Mail naar usc@uscsport.nl, of beëindig je abonnement zelf in de mijn USC-site. Je abonnement loopt dan af op de laatste dag van die maand.*

*Als je een flexabonnement opzegt in dezelfde maand als waarin je hem hebt aangeschaft, loopt het flexabonnement af op de laatste dag van de daaropvolgende maand. Dit betekent dat er altijd minimaal één keer een maandbedrag wordt afgeschreven via automatische incasso voordat een flexabonnement afloopt.

Aanvullende voorwaarden
Check de aanvullende voorwaarden voor alle info!

Ledencategorieën 
USC kent 3 categorieën leden. Check in welke categorie jij valt.

Locaties

USC Body & Mind
Tweede Boerhaavestraat 47B
1091 AL Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren