Stages

Bij USC kun je stagelopen op HBO- en WO-niveau, in een uitdagende omgeving. Omdat we verschillende vestigingen hebben en een enorme hoeveelheid sporten aanbieden, zijn de mogelijkheden voor een stage bij USC groot en uiteenlopend. Vooral HvA-studenten weten USC te vinden, voor de opleiding Sportkunde is USC zelfs A-account!


USC is op dit moment specifiek op zoek naar een stagiair voor de volgende opdracht:

Invloed van USC op studentenwelzijn

Door sport en ontmoeting bijdragen aan beter studeren. Dat is de missie van USC. USC is ervan overtuigd dat een leuk studentenleven bijdraagt aan een succesvolle studie. En samen sporten hoort daarbij! Maar is dat wel echt zo? Dat ga jij voor ons onderzoeken.

  • Je ontwikkelt een methode waarmee we kunnen achterhalen wat de toegevoegde waarde van USC is voor studenten op gebied van welzijn, ontspanning, mentale fitheid, etc.
  • Jouw methode willen we vervolgens kunnen hergebruiken om met enige regelmaat, bijvoorbeeld jaarlijks, een onderzoek onder studenten uit te voeren naar de invloed van USC op studentenwelzijn.

Goed om te weten

  • In deze stage ben je niet alleen maar koffie aan het halen, notulen aan het uitwerken of uit verveling door je TikTok aan het scrollen. Je bent echt van waarde voor USC, en wordt in veel opzichten gezien als medewerker.
  • Deze stage kan zowel op fulltime als parttime basis worden uitgevoerd, en individueel of met een stagegroep.
  • We zijn op zoek naar iets meer ervaren studenten, bij voorkeur in het laatste jaar van de opleiding (afstudeeropdracht/-stage).
  • Tijdens je stage sport je gratis bij alle USC-vestigingen en ben je meer dan welkom bij personeelsactiviteiten.

Interesse in deze toffe stage? Neem contact op met onze stagecoördinator Christine Zwarthoed: christinezwarthoed@uscsport.nl of (020) 525 89 44


Overige stagemogelijkheden

Elk stagevoorstel wordt serieus overwogen. Als stagiair bij USC word je in vele opzichten gezien als medewerker, wat betekent dat je o.a. gratis kunt sporten bij al onze vestigingen en wordt uitgenodigd voor personeelsactiviteiten. Hieronder vind je wat voorbeelden van de mogelijkheden bij USC, maar als je zelf ideeën hebt voor een stageopdracht staan we daar heel erg voor open.

Behoeftenonderzoek onder internationale studenten
Het aantal internationale studenten blijft groeien. Sluit het USC-aanbod wel aan op hun behoeften? Wat verwachten zij van een studentensportcentrum? En hoe kunnen we ze bereiken?

Diversiteit en inclusie binnen USC
We leven in een heel diverse en kleurrijke samenleving, en willen natuurlijk het liefst dat iedereen zich welkom en veilig voelt bij USC. Hoe zorgen we daarvoor? Onderzoek naar diversiteit en inclusie kan zich zowel richten op het personeelsbestand van USC, als op het ledenbestand.

Onderzoek op gebied van lifestyle / voeding
Op verschillende vestigingen van USC bieden we zorgdiensten aan, zoals fysiotherapie en voedingsadvies/diëtetiek. USC werkt graag mee aan onderzoek op het gebied van lifestyle, voeding en beweging.

Concurrentieanalyse
Het uitvoeren van een concurrentieanalyse voor één of meerdere sporten. Dit kan ook worden uitgevoerd voor USC als geheel, bijvoorbeeld t.o.v. andere (studenten)sportcentra of andere zaalverhuurders. Omdat USC zoveel verschillende sporten aanbiedt is er altijd behoefte aan zulke onderzoeken.

Specifieke promotie
Het opstellen en uitvoeren van een promotieplan voor één of meer specifieke onderdelen van het USC-programma. Dit kan een sport zijn, zoals gewichtheffen of de USC-zaalvoetbalcompetitie, maar ook een USC-evenement, zoals de Adventure Race Amsterdam.

Nog meer opties…
De sportwereld en USC lenen zich heel goed voor het doen van onderzoek. Bijvoorbeeld naar doelgroepen, imago van sport, invloed van inrichting van sport-/fitnessruimte op gedrag, trends in de sport, lifestyle, sport en duurzaamheid, etc.


Meer info of een stagevoorstel insturen

Wil je meer info over stagelopen bij USC? Of heb je een stagevoorstel dat je graag wilt voorleggen? Neem dan contact op met onze stagecoördinator Christine Zwarthoed:

christinezwarthoed@uscsport.nl
(020) 525 89 44