Soort: Balsport, Buitensport, Racketsport

Padel – vrijspelen

Padel is snel en toegankelijk. Huur een losse baan, neem een abonnement of doe een cursus bij USC Tennis & Padel!

Maak een reservering Bekijk het rooster Naar het rooster
 • Deze week

Week 24


Padel bij USC

USC Tennis & Padel heeft 2 officiële kunstgras padelbanen.
Huur een losse baan of neem een abonnement.
Geen ervaring of beter leren spelen? Volg een padelcursus op jouw niveau!
De 2 padelbanen zijn door cursussen doordeweeks vanaf 17:00 uur beperkt beschikbaar voor vrijspelen.
In het weekend is de beschikbaarheid afhankelijk van competitie en evenementen.
Naast het padellen ook nog heel veel gezelligheid? Word dan lid van de tennisvereniging Chip & Charge.
Met je abonnement kun je ook gebruik maken van de tennisbanen. Check tennis.

Welk abonnement kies je?

TENNIS+PADEL FLEX
een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar.

TENNIS+PADEL JAAR
 je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

LOSSE BAANHUUR
huur eenmalig een baan en kom lekker een uurtje spelen.

PADELCURSUSSEN (check ze hier)
9 lessen lekker ballen op jouw niveau.


Reserveren en inchecken

 • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC.
 • Reserveer je baan via de roosterbutton hierboven.
 • Met een abonnement kun je tot 6 dagen vooruit reserveren. Een losse baan huren zonder abonnement kan tot 3 dagen vooruit.
 • Je mag 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar de dag na je eerste reservering, kun je alweer een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week spelen (als er plek is).
 • Er geldt een max. van 1 reservering per dag. Als de baan na het gereserveerde uur leeg ligt, mag je doorspelen.
 • Je kunt kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: via de vingerscan of via de Mijn USC – mobiele toegang-app. Download de app: Android en iOS.

Check alle reserverings- en huisregels

Spelen met abonnement

 • Reserveren is mogelijk voor een tijdslot van maandag t/m zondag 07:00 – 00:00 uur.
 • Wil je tennissen met een introducé? Dan kan je reserveren voor een tijdslot van maandag t/m vrijdag 09:00 – 23:00 uur en zaterdag en zondag 10:00 – 20:00 uur.
  • Betaal de introducé online tijdens je reservering en laat de introduce(s) binnen met je vingerscan of de USC-toegangsapp.
 • Reserveer via my.uscsport.nl.
 • Let op! Materiaal huren of kopen is alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag 16:00 – 22:00 uur.
 • Annuleer tot maximaal een uur voor de start van je reservering.
 • Annuleer je niet (op tijd)? Dan riskeer je een no show fee van €3,-.
 • Betaal je de no show fee niet? Dan kun je 2 weken niet reserveren/sporten.
 • Je no show fee eindigt niet op de grote USC-bedrijfshoop. Check in welk mooi sportdoel we de inkomsten uit de no show fee investeren.

Losse baanhuur

 • Een baan huren zonder abonnement is mogelijk van maandag t/m vrijdag 09:00 – 21:00 uur en zaterdag en zondag 10:00 – 20:00 uur.
  • Betaal de losse baanhuur online en betreed het park d.m.v. de USC-toegangsapp.
 • Huur een baan via my.uscsport.nl.
 • Let op! Materiaal huren of kopen is alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag 16:00 – 22:00 uur.
 • Bij annuleren binnen 24 uur vindt er geen restitutie plaats van de baanhuur, introduceekosten en/of materiaalkosten.
 • In geval van onbespeelbare banen door regen/gladheid wordt een reservering kosteloos verplaatst. Mail daarvoor naar tennisenpadel@uscsport.nl.

Annuleer je baan

Het spel en de regels

Padel kun je het beste omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Het is overgewaaid vanuit Spanje, maar groeit nu ook in Amsterdam! Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 omringd door glazen wanden en hekwerk. Terwijl het bij tennis best lang kan duren voor je een leuke rally speelt (want heel technisch), is padel heel toegankelijk. Padel wordt daarom op alle niveaus en alle leeftijden gespeeld.

Het grootste verschil met zowel tennis als squash is misschien wel het racket. Het padelracket is helemaal van kunststof en heeft dus geen snaren. In het ronde racketblad is een aantal gaten geboord voor de luchtweerstand. Onderaan het racket zit een koordje dat verplicht om de pols bevestigd moet worden zodat het niet kan rondvliegen in de kooi.

De opslag
De opslag moet onderhands en net als bij tennis heb je een 1e en 2e service. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna afwisselend van links en rechts geslagen. Men laat de bal eenmaal stuiteren achter de servicelijn (die het servicevak van 7x5m begrenst), tussen de middellijn en de zijwand. Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar middel moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren. De bal mag daarna de glaswand raken, maar niet het hekwerk (foutservice).

De ontvanger kan kiezen om de bal terug te spelen voordat of nadat de bal de glaswand heeft geraakt. Zodra de bal correct in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften van 10x10m in het spel. Als de bal bij een eerste of tweede service het net toucheert en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Spelverloop
Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal stuiten in het speelveld. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren. Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een glaswand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij wel de glaswand of het hekwerk één of meerdere keren raken voordat hij teruggespeeld wordt.

De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of hij kan de bal via zijn eigen glaswanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net gaat is het een fout. Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of hekwerk (3 meter) wordt geslagen is het normaliter een punt; soms is er een regel die het spelers toelaat de bal van buiten de baan terug te spelen. Het spel gaat door met deze regels, totdat de bal voor een tweede keer op het speelveld stuitert, in het net beland of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Scoreverloop
Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Dan moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, oftewel tot twee gewonnen sets, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Bij 6-6 wordt een tiebreak gespeeld, die gaat tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil.

Aangepaste regels bij enkelspel
Je speelt diagonaal van elkaar en je trekt als het ware een lijn door de helft van het veld. Dat is vrij gemakkelijk te zien door de middellijn van het servicevak, die trek je denkbeeldig door tot aan de achterste glaswand. Vervolgens gelden de normale spelregels van padel op 1 belangrijk punt na!

Als de bal de eerste keer stuit buiten het veld (bijvoorbeeld net buiten de middelste servicelijn), maar de bal zou een tweede stuit maken en die zou binnen het veld stuiten, dan is de bal goed en telt het punt.

Daarbij wissel je van diagonale zoals je bij tennis zou wisselen van kant. Na de eerste game, na de derde, na de vijfde, etc.

A.S.T.P.V. Chip & Charge

Chip & Charge is de studentenvereniging voor tennis en padel van Amsterdam. Als je naast padel ook nog heel veel gezelligheid (borrels, feestjes, toernooien en evenementen) wilt, word dan lid! Chip & Charge is gevestigd op USC Tennis & Padel. Voor meer info check je de website van Chip & Charge.

Check deze video!

Check ook de padelcursussen!

Inschrijven
Ook zonder abonnement kun je eenmalig een baan huren, gebruik de roosterbutton om een baan te reserveren. Wil je een abonnement? Kies hieronder het abo dat bij jou past.

Abonnementen
Eerste betaling: pro rata
Bij aanschaf van tennis+padel jaar of flex betaal je een pro rata-bedrag.

Automatische incasso
Vervolgens wordt in de eerste week van iedere maand een termijn afgeschreven via automatische incasso.

Opzeggen is simpel
Mail naar usc@uscsport.nl, of beëindig je abonnement zelf in de mijn USC-site. Je abonnement loopt dan af op de laatste dag van die maand.*

*Als je een flexabonnement opzegt in dezelfde maand als waarin je hem hebt aangeschaft, loopt het flexabonnement af op de laatste dag van de daaropvolgende maand. Dit betekent dat er altijd minimaal één keer een maandbedrag wordt afgeschreven via automatische incasso voordat een flexabonnement afloopt.

Aanvullende voorwaarden
Check de aanvullende voorwaarden voor alle info!

Ledencategorieën 
USC kent 3 categorieën leden. Check in welke categorie jij valt.

Tarieven
Losse baanhuur (per uur)
€ 29,-

Introducee
Alle cat. € 8,50-

Openingstijden USC Tennis & Padel
Spelen met een abonnement
– maandag t/m zondag 07:00 – 00:00 uur

Losse baanhuur of met een introducé
– maandag t/m vrijdag 09:00 – 21:00 uur
– zaterdag en zondag 10:00 – 20:00 uur

Materiaal huren
– maandag t/m vrijdag 16:00 – 22:00 uur

Locaties

USC Tennis & Padel
Radioweg 80
1098 NJ Amsterdam
(020) 525 89 32

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren