Soort: Balsport, Buitensport, Racketsport

Padel – cursussen

Nog nooit padel gespeeld? Of wil je graag je skills verbeteren? Doe mee aan een padelcursus bij USC Tennis & Padel op jouw niveau!

 • Deze week

Week 24

Padelcursussen bij USC

Cursussen op verschillende niveaus: beginners, 9, 8, 7/6.
4 x per jaar starten er cursussen die 9 lessen duren.
Liever vrijspelen bij USC Tennis & Padel? Huur een baan of neem een abonnement. 


Need to knows

 • De cursuskosten vind je onder de tab ‘Inschrijven’.
 • Kies zelf de cursus die past bij jouw niveau. Niet op de hoogte van de verschillende speelsterktes van de KNLTB? Probeer dan op basis van de niveau-uitleg hieronder zelf te bepalen wat je niveau is. Mocht je twijfelen, neem dan contact op met het tennispark.
 • Rackets lenen of huren kan op locatie tijdens je cursus.
 • Check het lesreglement in het uitklapmenu hieronder.

Cursusniveaus

Je kunt bij USC Tennis & Padel het spel leren spelen of je skills verbeteren, in onze 9-weekse cursussen op verschillende niveaus:

Beginnerscursus
Je hebt geen ervaring met racketsporten. We beginnen vanaf het begin en bouwen in de cursus op naar de belangrijkste basisslagen. Je leert forehand, backhand, volleys, smash en lobs: de belangrijkste slagen in padel! Ook krijg je uitgebreid uitleg over de regels van het spel.

Niveau 9
Je hebt enige ervaring met een racketsport en je weet wat een forehand, backhand, volley en smash zijn. Je kan de bal een aantal keer over en weer spelen, echter ontbreekt het nog aan precisie. In deze cursus worden alle basisslagen aangescherpt, zodat je straks met meer precisie en vastheid de bal kunt spelen.

Niveau 8 
Je hebt padelervaring en de slagen van achteruit zijn voor jou niet zo moeilijk meer. Je kunt prima een rally maken van achteruit zonder dat de bal heel hoog over het net gaat. Ook een volley rally is voor jou geen al te groot probleem, daarnaast weet je wat de regels zijn. In deze cursus leggen we de focus op de volleys en de smash, ook gaan we beginnen met hoe je de glaswand moet gebruiken.

Niveau 7/6 
Je hebt al aardig wat uren op de padelbaan gestaan en je wilt nu je spel naar een nieuw niveau tillen. Volley rally’s en rally’s van achteruit zijn voor jou geen enkel probleem. Ook het gebruiken van de glaswand is voor jou niet nieuw meer. De smash en de lob beheers je, evenals de service. In deze cursus scherpen we je huidige slagen aan en ga je leren hoe je de wanden moet gebruiken in padel. Ook zal je leren hoe je op basis van tactiek een wedstrijd kunt winnen.

Niveau 5/4
De volgende slagen beheers je en kan je gerichtspelen; forehand, backhand, volley, smash en lob. Daarnaast maak je gebruik van de glaswand tijdens het padelen en kan je de bal eindeloos over en weer spelen vanuit achterin. In deze cursus ga je de geavanceerdere slagen leren zoals de: bandeja, chiquita en bajada. Daarnaast ga je leren positioneren op de baan en hoe je op basis van tactiek een wedstrijd kunt winnen. Ook worden de wanden extra getraind.

Lesreglement

 • Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven op een vrije plek in een padelcursus, kun je per periode maar één padelcursus per persoon aanschaffen. Je kunt je wel inschrijven voor een padel- én een tenniscursus.
 • Een les duurt 60 minuten, waarvan 50 minuten wordt lesgegeven.
 • Trainers mogen je uit de groep plaatsen als blijkt dat jouw niveau ontoereikend is.
 • Als je meer dan 15 minuten te laat bent, kan je toegang worden geweigerd door de trainer.
 • Een gemiste les mag je proberen in te halen. Dit kan alleen op jouw eigen niveau, bij elke USC-trainer. Inhalen kan alleen als er op dat moment 3 personen of minder aanwezig zijn.
 • Lessen zijn niet overdraagbaar. Als je afwezig bent, krijgen andere cursisten de kans om een les in te halen. Je mag dus geen (bevriende) vervanger sturen.
 • Bij afwezigheid van de trainer proberen wij een vervanger te verzorgen. Als dit niet lukt, wordt de les op een later moment ingehaald.
 • De padelbanen zijn niet overdekt, bij slecht weer kan het zo zijn dat een les geannuleerd wordt.
 • Bij slecht weer geldt ‘geen bericht is goed bericht’. Dan heeft de trainer in ieder geval goede hoop om te spelen.
 • De trainer beoordeelt of een les doorgang kan vinden.
 • Eenmaal aangevangen lessen worden niet ingehaald, tenzij de trainer anders beslist.
 • Wanneer lessen door weersomstandigheden niet doorgaan, wordt de eerste les wel ingehaald, de tweede les niet, de derde les wel en de vierde les niet. Hierbij is het aantal inhaallessen gemaximeerd tot twee.
 • Het eerste inhaalmoment is veelal in de week aansluitend op de cursus. Het kan zijn dat het inhaalmoment afwijkt van de reguliere lesdag en/of -tijd. Dit kan voorkomen bij drukte op de banen of wanneer er meerdere inhaalmomenten moeten worden ingepland.
 • Als een inhaalles door USC niet gepland of ingehaald kan worden, geldt onderstaande compensatieregeling:
  • Cursisten met een vrijspeelabonnement: een eenmalige korting op het reguliere maandbedrag van het lopende abonnement.
  • Cursisten zonder vrijspeelabonnement: een tegoed op het USC-account ter waarde van het aantal niet gegeven lessen.

Vrijspelen

Liever vrijspelen bij USC Tennis & Padel? Huur een baan of neem een abonnement.

A.S.T.P.V. Chip & Charge

Chip & Charge is de studentenvereniging voor tennis en padel van Amsterdam. Als je naast padel ook nog heel veel gezelligheid (borrels, feestjes, toernooien en evenementen) wilt, word dan lid! Chip & Charge is gevestigd op USC Tennis & Padel. Voor meer info check je de website van Chip & Charge.

Check alle cursussen!

Inschrijven
Schrijf je bij voorkeur online in, door hierboven op de button ‘Check alle cursussen!’ te klikken. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

Wachtlijst
Zit de cursus die jij wilt volgen vol? Zet je jezelf op de wachtlijst! Er komt regelmatig een plek vrij.

Tarieven
cat. I: €95,- | cat. II: €150,- | cat. III: €195,-
Check in welke categorie je valt.

Startdata cursussen*
Periode 1: in de week van 11 september 2023
Periode 2: in de week van 20 november 2023
Periode 3: in de week van 12 februari 2024
Periode 4: in de week van 22 april 2024

*verkoop start op de volgende data:

 • Ben je een categorie 1 of 2-speler? Op maandag 18 maart om 12:00 uur ’s middags gaan alle cursussen voor periode 4 online in de verkoop.
 • Ben je een categorie 3-speler? Op maandag 25 maart om 12:00 uur ’s middags gaan de resterende tennis- en padelcursussen voor periode 4 online in de verkoop.

Locaties

USC Tennis & Padel
Radioweg 80
1098 NJ Amsterdam
(020) 525 89 32

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren