Soort: Balsport, Buitensport, Racketsport

Tennis – cursussen

Nog nooit getennist? Of wil je je skills verbeteren? Doe mee aan een tenniscursus bij USC Tennis & Padel op jouw niveau!

 • Deze week

Week 24

Nieuws: in juli en augustus beginnen er weer intensiefcursussen bij USC Tennis & Padel! Schrijf je vanaf maandag 27 mei in en speel in de zomer door.

Tenniscursussen bij USC

Cursussen op verschillende niveaus: beginners, 9, 8, 7, 6 en 5.
4 x per jaar starten er cursussen die 9 lessen duren.
USC Tennis heeft overdekte en niet-overdekte banen, dus je speelt altijd droog!
Liever vrijspelen bij USC Tennis & Padel? Huur een baan of neem een abonnement. 


Need to knows

 • De cursuskosten vind je onder de tab ‘Inschrijven’.
 • Kies zelf de cursus die past bij jouw niveau. Niet op de hoogte van de verschillende speelsterktes van de KNLTB? Probeer dan op basis van de niveau-uitleg hieronder zelf te bepalen wat je niveau is. Mocht je twijfelen, neem dan contact op met het tennispark.
 • Rackets lenen of huren kan op locatie tijdens je cursus.
 • Check het lesreglement in het uitklapmenu hieronder.

Niveaus uitgelegd

Beginnerscursus
Geen idee hoe je je racket vast moet houden? Nog nooit een wedstrijd gespeeld? Dan is de beginnerscursus iets voor jou! Iedereen die geen of nauwelijks tenniservaring heeft, kan zich opgeven voor de beginnerscursus. Het is een eerste kennismaking met de tennissport. Je speelt met zogenoemde groene ballen: een iets zachtere bal ten opzichte van de gele bal. Je begint op een klein veld en gedurende de cursus werk je naar een volledige baan toe. De service, forehand en backhand in het enkelspel staan centraal.

Niveau 9
Je kunt je inschrijven voor niveau 9 als je al enige tenniservaring hebt. Dat betekent dat je bovenhands kunt serveren, waarvan 25% van de ballen in is. Daarnaast kun je een rally spelen vanaf de baseline van ten minste 6 slagen. Met forehands en backhands speel je de bal naar elkaar toe. Je kunt zowel games als een tiebreak tellen. Je speelt met gele ballen en voornamelijk vanaf de baseline.

Niveau 8
Je kunt je inschrijven voor niveau 8 als je een enkel- en dubbelwedstijd kunt spelen. Je brengt met een bovenhandse service de bal in het spel, 50% in. Vervolgens speel je met forehands en backhands een rally van ten minste 10 slagen. Je bent eveneens in staat de bal bewust te sturen en je bent comfortabel genoeg om positie te kiezen aan het net.

Niveau 7
Je kunt je inschrijven voor niveau 7 als je een service met vaart en precisie kunt spelen. Je schrikt niet van een hard aankomende bal. Je bent zelf ook in staat om je tegenstander te laten lopen en hem of haar met harde ballen te bestoken. Je kiest het juiste moment om door te lopen naar het net en je kunt met scorende volleys het punt winnen.

Niveau 6
Je kunt je inschrijven voor niveau 6 als je aan de service rotatie toe kunt voegen. In de rally heb je een goed antwoord op moeilijk aankomende ballen. Je gebruikt vaart, precisie en rotatie om je tegenstander onder druk te zetten en je bent in staat om korte ballen af te straffen. Makkelijke volleys mis je zelden!

Niveau 5
Je kunt je inschrijven voor niveau 5 als je met je service kunt variëren in vaart, precisie en rotatie. Ten opzichte van niveau 6 maak je een stuk minder fouten en je weet op een hoger niveau de rally vol te houden. Aan het net ben je moeilijk te passeren!

Lesreglement

 • Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven op een vrije plek in een tenniscursus, kun je per periode maar één tenniscursus per persoon aanschaffen. Je kunt je wel inschrijven voor een tennis- én een padelcursus.
 • Een les duurt 60 minuten, waarvan 50 minuten wordt lesgegeven.
 • De tennislessen vinden plaats op overdekte banen. De lessen gaan dan ook bij vrijwel alle weersomstandigheden door.
 • Een gemiste les mag je proberen in te halen. Dit kan alleen op jouw eigen niveau, bij elke USC-trainer. Inhalen kan alleen als er op dat moment 7 personen of minder aanwezig zijn.
 • Lessen zijn niet overdraagbaar. Als je afwezig bent, krijgen andere cursisten de kans om een les in te halen. Je mag dus geen (bevriende) vervanger sturen.
 • Trainers mogen je uit de groep plaatsen als blijkt dat jouw niveau ontoereikend is.
 • Als je meer dan 15 minuten te laat bent, kan je toegang worden geweigerd door de trainer.
 • Bij afwezigheid van de trainer proberen wij een vervanger te verzorgen. Als dit niet lukt, wordt de les op een later moment ingehaald.
 • Het eerste inhaalmoment is veelal in de week aansluitend op de cursus. Het kan zijn dat het inhaalmoment afwijkt van de reguliere lesdag en/of -tijd. Dit kan voorkomen bij drukte op de banen of wanneer er meerdere inhaalmomenten moeten worden ingepland.
 • Als een inhaalles door USC niet gepland of ingehaald kan worden, geldt onderstaande compensatieregeling:
  • Cursisten met een vrijspeelabonnement: een eenmalige korting op het reguliere maandbedrag van het lopende abonnement.
  • Cursisten zonder vrijspeelabonnement: een tegoed op het USC-account ter waarde van het aantal niet gegeven lessen.

Vrijspelen

Liever vrijspelen bij USC Tennis & Padel? Huur een baan of neem een abonnement.

A.S.T.P.V. Chip & Charge

Chip & Charge is de studentenvereniging voor tennis en padel van Amsterdam. Als je naast tennis ook nog heel veel gezelligheid (borrels, feestjes, toernooien en evenementen) wilt, word dan lid! Chip & Charge is gevestigd op USC Tennis & Padel. Voor meer info check je de website van Chip & Charge.

Check alle cursussen!

Inschrijven
Schrijf je bij voorkeur online in, door hierboven op de button ‘Check alle cursussen!’ te klikken. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

Wachtlijst
Is de cursus die jij wilt volgen al vol? Zet jezelf op de wachtlijst. Er komt nog regelmatig een plek vrij!

Tarieven
cat. I: €85,- | cat. II: €140,- | cat. III: €180,-
Check in welke categorie je valt.

Startdata cursussen*
Periode 1: in de week van 11 september
Periode 2: in de week van 20 november
Periode 3: in de week van 12 februari
Periode 4: in de week van 22 april
Zomer: in de week van 8 juli en 12 augustus

*verkoop start op de volgende data:

 • Ben je een categorie 1 of 2-speler? Op maandag 27 mei om 12:00 uur ’s middags gaan alle zomercursussen online in de verkoop.
 • Ben je een categorie 3-speler? Op maandag 3 juni om 12:00 uur ’s middags gaan de resterende tennis- en padelcursussen in de zomer online in de verkoop.

Locaties

USC Tennis & Padel
Radioweg 80
1098 NJ Amsterdam
(020) 525 89 32

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren