Soort: Body & mind

Mental health

Voor mentale fitness in Amsterdam ga je naar USC! Meer focus, minder piekeren. Meer rust, minder stress. Beter slapen, en lekker in je vel.

 • Deze week

Week 24

Mental health bij USC

Mindfulness, meditatie, omgaan met stress, en het delen van gevoelens en ervaringen.
Van een chill instapniveau tot de originele 8-weekse MBSR-cursus!
Bij onze meest relaxte USC-vestiging Body & Mind in Amsterdam-Oost, online én op Roeterseiland.

 

Check alle Mental health-opties bij USC:

Meditatielessen

Wekelijks in het rooster van je My USC-app! Begeleide meditaties van 30 tot 45 minuten bij USC Body & Mind, of online. Doe onbeperkt mee met je yoga-abonnement of passe-partout.

 • Tijdens de les is er genoeg ruimte voor vragen en uitwisseling als je daar behoefte aan hebt.

Mindful yoga

Mindful yoga is meditatie-in-beweging. De les bestaat uit zachte yogahoudingen, een bodyscan en een korte zitmeditatie. Je oefent om op een vriendelijke manier opmerkzaam te zijn van je lichaam, gedachten en gevoelens.

 • Reserveer voor mindful yoga via het rooster. De les duurt 75 minuten en vindt plaats bij USC Body & Mind, of online.

Sharing circle

Eén keer per maand op zaterdag bij Body & Mind: de Sharing Circle! Een nieuwe maandelijkse bijeenkomst waarin je je gedachten en gevoelens kan delen over een specifiek onderwerp. De Sharing Circle is een veilige plek waar je jezelf kwetsbaar op kan stellen.

9-weekse cursus 'Calm within Chaos'

Terug bij USC: een yogacursus bij Body & Mind! In de 9-weekse cursus Calm within Chaos leer je chillen in de chaos om je heen. Met ademhalings- en meditatieoefeningen, yogafilosofie, zang en meer helpt Karthikeyan je met een positieve mentale gezondheid. De cursus start 4 keer per jaar.

8-weekse Mindfulnesscursus (MBSR)

 • De cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en 1 stiltemiddag van 4 uur.
 • 4 keer per jaar in het Nederlands en Engels.
 • Dit is de originele MBSR-cursus (mindfulness based stress reduction), inclusief een werkboek en mp3’s om thuis mee te oefenen!
 • Voorafgaand aan de inschrijving krijg je een intake met de docent. Meld je aan voor de intake.
 • Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten van de mindfulnesscursus (MBSR).

Bekijk de mindfulnesspagina voor meer informatie of schrijf je meteen in via de My USC-shop!

7-weekse cursus stressmanagement 'Move your mindset'

Mindfulness 🤝 VR-technologie en sport! In deze nieuwe cursus van Floor en Rolf leer je stress in je voordeel te gebruiken. Allemaal in een laagdrempelige mix van sport, mindfulness en coole VR-simulaties. 👀

 • De cursus ‘Move your mindset’ duurt 7 weken (75 minuten per les).
 • Let op! Inschrijven voor ‘Move your mindset’ gaat niet via de My USC-shop, maar via de website van de UvA en is daardoor exclusief voor UvA studenten.

4-weekse cursus 'Leren mediteren'

Mindful voor beginners! In 4 lessen van 60 minuten leer je hoe je mediteert, en op welke manier je het een plek geeft in je dagelijkse leven. We oefenen verschillende vormen meditatie. Zo ontdek je de chillste vorm voor jou!

 • Schrijf je in voor de cursus ‘Leren mediteren’ via de My USC-shop.

Stiltemiddag

Voor wie graag wat langer samen wil mediteren! Bij USC Body & Mind beoefenen we in 4 uur verschillende meditaties, zowel zittend als in beweging. De meditaties worden begeleid.

 • Inschrijven voor de stiltemiddag doe je via de My USC-shop!

Student Meditation

Een groep studenten die down-to-earth-meditaties organiseert. Dat is wat Student Meditation is! Leer chille mensen kennen – zonder de verplichtingen van een studentenvereniging – en kom langs bij één van de evenementen.

 • Student Meditation heeft als doel om mentaal welzijn, veerkracht en stressvermindering van studenten te stimuleren.

USC-docenten

Lies Holtrop heeft ruim 40 jaar ervaring met yoga en meditatie. Ze deed de opleiding tot mindfulnesstrainer MBSR bij het Centrum voor Mindfulness en volgt jaarlijks (studie-)retraites in mindfulness en boeddhistische meditatie. Ook is ze gediplomeerd yogadocent. Bij USC geeft ze Hatha en Mindful yoga, de meditatieles en de Mindfulnesscursus. Lies is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Hadleigh Gillibrand was marketingmanager tot hij in 2000 MS kreeg, wat leidde tot een nieuwe carrière als fysiotherapeut en mindfulness docent. Hij studeerde af bij het Centrum voor Mindfulness en heeft jarenlang als vrijwilliger lesgegeven bij een sociaal mindfulness initiatief in Amsterdam Oost. Hadleigh heeft deelgenomen aan vele meditatieretraites en blijft mindfulness belichamen als een manier van leven, met de onderliggende intentie anderen te helpen.

Joycelyn Bartlett begeleidt al ruim 30 jaar mensen in veranderprocessen en heeft een brede kennisbasis. Zij werkt als mindfulnesstrainer, counselor, loopbaanprofessional en coach. Ze volgde haar opleiding tot mindfulnesstrainer MBSR bij SeeTrue en is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Rolf Soldaat is afgestudeerd als Arbeid- en Organisatiepsycholoog en Sportpsycholoog. De afgelopen 27 jaar heeft hij in verschillende functies (waaronder als Manager Sport) voor USC gewerkt. Ondertussen heeft hij coachopleidingen gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en bij het Expertise Centrum Stress en Veerkracht. Als KANA VR-specialist maakt hij gebruik van VR om deelnemers inzicht te geven in de persoonlijke stress- en energiereactie.

Floor Verhoogt is afgestudeerd sport- en prestatiepsycholoog. Met haar psychologische kennis over presteren onder druk draagt zij bij aan de cursus ‘Move your mindset’. Floor heeft een achtergrond in sport, muziek en andere podiumkunsten waar ze vaak heeft ervaren hoe spanning zich in het lichaam manifesteert. Met een handjevol stress-skills en een positievere mindset tegenover stress heeft zij geleerd deze spanning in de hand te houden en uiteindelijk ook in haar voordeel in te zetten.

Yemanja Göttges ontdekte yoga in 2011, en sindsdien zijn haar liefde en toewijding voor dit pad van zelfkennis steeds sterker geworden. Na haar opleiding tot Ashtanga yogadocent volgde ze opleidingen in verschillende andere tradities en verdiepte ze zich in de yogafilosofie. Alles wat ze heeft geleerd past ze toe in haar eigen beoefening en in haar dagelijks leven. Naast haar yogapraktijk werkt ze als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg.

Check alle (mental health-)cursussen!

Inschrijven
Reserveer met je yoga-abo een plekje in het rooster!

 • Meditatielessen
 • Mindful yoga
 • Sharing Circle

Check alle cursussen in de My USC-shop!

 • 9-weekse cursus ‘Calm within Chaos’
 • 8-weekse Mindfulnesscursus (MBSR)
 • 7-weekse cursus ‘Move your mindset’
 • 4-weekse cursus ‘Leren mediteren’
 • Stiltemiddag

Startdata*
Zaterdag 22 juni: Stiltemiddag (USC Body & Mind)

*verkoop start op de maandag, 5 weken voor bovenstaande startdata

Locaties

Roeterseilandcampus
Roetersstraat 11
1018 WB Amsterdam

Route plannen via Google Maps


USC Body & Mind
Tweede Boerhaavestraat 47B
1091 AL Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren