Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Met je USC-fitnessabonnement train je in onze gyms én volg je honderden groepslessen in de week: zumba, synrgy, spinning, pilates, BBB en veel meer. Bij 4 USC-vestigingen in Amsterdam!

Maak een reservering Bekijk het rooster Naar het rooster
  • Deze week

Week 24


LET OP: Tariefwijzigingen per 1 september 2022

Per 1 september 2022 wijzigen de tarieven van de meeste van onze abonnementen. Check onder Inschrijven de tarieven per 1 september.

Groepsfitness bij USC

Je traint met 1 abonnement bij 4 USC-vestigingen.
Met je fitnessabonnement volg je alle groepslessen en train je in de gym.

Welk abonnement kies je?

FITNESS JAAR
 je zit een jaartje gezellig aan ons vast, daarna kun je maandelijks opzeggen.

FITNESS FLEX
een tikkie duurder maar flink flexer, dit abo is maandelijks opzegbaar from scratch.

15x TOEGANG
15x door onze poort, maar doe het wel binnen 6 maanden.


Alle groepslessen

Abs, BBB, body power, body weight training, bootcamp, boxercise, calisthenics, combat, core power, essentrics, fat attack, fitness circuit, HIIT, kick & shape, outdoor fitness, pilates, spinning, steps, synrgy (xl), total body workout, X-Fit, yoga basic, zumba.

Reserveren en inchecken

  • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC.
  • Maak je reservering via de roosterbutton hierboven.
  • Je kunt tot 6 dagen van te voren reserveren.
  • Je mag 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan. Maar zodra je eerste reservering is geweest, kun je een nieuwe reservering maken. Je kunt dus best vaker dan 2x in de week sporten (als er plek is)!
  • Je kunt kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: via de vingerscan of via de Mijn USC – mobiele toegang-app. Download de app: Android en iOS.

Check alle reserverings- en huisregels

Annuleren en no show fee

Gereserveerd, maar kun je toch niet? Maak plek voor een ander!

  • Annuleer tot maximaal een uur voor de start van je reservering.
  • Annuleer je niet (op tijd)? Dan riskeer je een no show fee van €3,-.
  • Betaal je de no show fee niet? Dan kun je 2 weken niet reserveren/sporten.
  • Je no show fee eindigt niet op de grote USC-bedrijfshoop. Check in welk mooi sportdoel we de inkomsten uit de no show fee investeren.

Annuleer je reservering

De groepslessen: uitleg

Abs
Train je buikspieren en core stabiliteit in een afwisselende 15 minuten workout.

BBB
BBB staat voor: buik, billen en benen. De les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

Body power
Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

Body weight training
Wil je weten wat een pull-up of een inverted row is en hoe je deze op de correcte manier uitvoert? Dan is dit de juiste les! In deze circuitles worden voornamelijk lichaamsgewichtoefeningen gedaan, soms met hulpmiddelen als fitnesselastieken om de weerstand te verlagen of juist te verhogen. Ook gebruiken we kettlebells, bosuballen, steps en nog veel meer om je uit te blijven dagen.

Bootcamp
Een outdoor training, waarbij je stukken hardlopen afwisselt met allerlei kracht- en conditionele oefeningen. Lekker buiten spelen!

Boxercise
Tijdens Boxercise leer je van een erkende bokstrainer de basistechnieken van boksen, zoals voetenwerk en basisstoten. Deze technieken worden in tweetallen geoefend, bokshandschoenen en pads worden hiervoor gebruikt. Tussendoor krijg je drills van de instructeur, intensieve oefeningen voor je conditie. Vechtsportachtergrond is niet nodig.

Calisthenics
Wil jij een handstand, muscle up, human flag, front en back lever kunnen? Dit is je kans om de zwaartekracht te trotseren. Daag jezelf uit en verleg je grens in deze intensieve lichaamsgewichttraining. Ook als 9-weekse cursus op het Universum.

Combat
In deze les train je je hele lichaam waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

Core power
Bij core power worden kracht, conditie en coördinatie verwerkt in één effectieve workout! Je doet functionele krachttraining met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen samenwerken.

Essentrics
Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Fat attack
Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

HIIT
High Intensity Interval Training (HIIT) varieert korte periodes van intensieve inspanning met korte herstelmomenten. Je traint in 30 minuten je algehele conditie, maar ook kracht en snelheid, gebruikmakend van eenvoudige materialen of lichaamsgewicht.

Kick & shape
In deze les train je je hele lichaam o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan trap- en stoottechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

Outdoor fitness
Lekker buiten spelen? Dan is outdoor fitness iets voor jou. Prawler, trekkerbanden, voorhamer en touw zijn de materialen waarmee je aan de slag gaat. De training gaat bijna altijd door: alleen bij gladheid en onweer wijken we uit naar binnen.

Pilates
De focus bij pilates ligt op lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning
Een workout op de fiets. Tijdens de les varieert de snelheid, weerstand en houding (zittend/staand). De muziek en de instructeur zorgen dat je net dat beetje extra kunt geven. Je kunt op elk moment zelf de intensiteit bepalen die bij je past.

Steps
Een energieke cardio les met een step! Je leert een choreografie aan, waarbij de bewegingen op, over en rondom de step worden gemaakt.  Enthousiaste instructeurs en pittige muziek zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd raakt voor een intensieve workout!

Synrgy (XL)
Synrgy is een groot rood apparaat, met stangen, touwen, toeters en bellen. Je kunt er meerdere keren per dag groepstrainingen volgen van 30 minuten, of van 45 minuten als je voor een Synrgy XL kiest. Je wordt moe. Zeker. Je doet een high intensity interval training in circuitvorm met hoge fun factor en veel afwisseling. Op Amstelcampus en Universum.

Total body workout
Je traint tijdens deze les je total body. Je kan van alles verwachten: van aerobics tot halteroefeningen, high impact tot aan verzuring to the max. Je werkt aan je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen. Oefeningen voor alle spiergroepen kunnen aan bod komen: rug, armen, buik, schouders, borst en benen.

X-Fit
Nieuw in ons programma: X-Fit! Een beetje out-of-the-(crossfit)box gedacht, maar wel geïnspireerd op de populaire crossfitworkouts. Ben je niet vies van een beetje zweten? Dan is deze workout van 45 minuten echt iets voor jou! Kracht, uithoudingsvermogen en soms wat competitie. Samen met je buddy’s. Maar vooral met jezelf.

Yoga basic
De naam zegt het eigenlijk al, een basis les yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je naast fitness een specifieke vorm van yoga, check dan het fitness+yoga-abonnement.

Zumba
Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, soca, belly dance, cumbia, calypso, flamenco, hip hop enzovoort. Hou je van dansen, swingende muziek én lekker zweten? Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

Vergelijk de lessen

Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in dit overzicht.
● = zeer laag/weinig | ●●●●● = zeer hoog/veel

USC Groepsfitness matrix okt 2021 NL

Neem een proefabo!

Tariefwijzigingen per 1 september 2022
Per 1 september 2022 wijzigen de tarieven van de meeste van onze abonnementen. Die tariefwijzigingen zijn in lijn met de algemene voorwaarden van onze branchevereniging NL Actief. Dat betekent o.a. dat het bij een tariefsverhoging een prijsaanpassing op basis van (maximaal) het CBS-prijsindexcijfer betreft. Heb je al een doorlopend abonnement bij USC of schaf je nu een nieuw doorlopend abonnement aan, dan betaal je vanaf september het nieuwe maandtarief. Hieronder vind je de maandtarieven per 1 september:

FITNESS JAAR
cat. I € 17,- | cat. II € 28,50 | cat. III € 46,-

FITNESS FLEX
cat. I € 23,- | cat. II € 38,- | cat. III € 55,-

Inschrijving
Schrijf je bij voorkeur online in, door hieronder voor een abonnement te kiezen. Kom je naar een van onze balies, dan helpen we je met je online aanschaf.

Eerste betaling: pro rata
Bij aanschaf van fitness jaar of fitness flex betaal je een pro rata-bedrag.

Automatische incasso
Vervolgens wordt in de eerste week van iedere maand een termijn afgeschreven via automatische incasso.

Passe-partoutabonnement
Volg alle groepslessen, train in onze gyms en doe nog veel meer sporten met een passe-partoutabonnement.

Opzeggen is simpel
Mail naar usc@uscsport.nl, of beëindig je abonnement zelf via de mijnUSC-site. Je abonnement loopt dan af op de laatste dag van die maand.

Aanvullende voorwaarden
Check de aanvullende voorwaarden voor alle info!

Ledencategorieën 
USC kent 3 categorieën leden. Check in welke categorie jij valt.

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren