Lees meer nieuws

Veilig sporten bij ASC

We houden ons streng aan alle regels, zodat jij met een gerust hart kunt komen trainen. Zo kan er maar een beperkt aantal personen per tijdslot/les trainen, werken we met verplicht reserveren en houden we ons heel strak aan de 1,5m afstand. De gym is daar volledig op ingericht (video!). Om veilig te kunnen sporten, hanteren we de volgende regels en maatregelen;

  1. Je reserveert vooraf, ook voor je individuele training in de fitness. Zo weten wij wie er komt en houden we zicht op de groepsgrootte.
  2. Bij aankomst in het ASC draag je een mondkapje. Eenmaal omgekleed en in de sportruimte mag dat natuurlijk af! Personeel achter de balie en in de sportruimten draagt geen mondkapje, en zal je zoals altijd met een grote glimlach ontvangen.
  3. Voor binnenkomst ontsmet je je handen met alcohol, er staat een dispenser bij de deur.
  4. Je kunt contactloos naar binnen met de Mijn USC toegang-app. Deze scant de QR-code bij het poortje en meldt jouw aanwezigheid. Je kunt daarnaast ook gewoon nog met je vingerscan naar binnen.
  5. Je krijgt je eigen sprayflacon mee om na een oefening de contactoppervlakken schoon te maken. Papier hangt op verschillende plekken. De sprayflacon wordt na gebruik weer ingeleverd en door ons ontsmet.
  6. Tussen elk tijdslot is er een schoonmaakronde.
  7. We laten maximaal 15 personen toe in de fitness per tijdslot en alle toestellen staan op minimaal 1,7m van elkaar. Het is dan ook nooit druk en je kunt heel makkelijk 1,5m afstand houden.
  8. Om te zorgen dat je niet teveel met anderen in contact komt, kun je pas 5 minuten voor aanvang van jouw activiteit naar binnen. Wel mag je tot een half uur na aanvang van je fitnesstijdslot nog naar binnen.
  9. De luchtbehandelingssystemen staan tijdens openingstijd maximaal aan. De capaciteit is gemeten en kan niet beter, en er vindt geen recirculatie plaats. Ook hebben wij de pui open en ondersteunen we met ventilatoren een extra luchtstroom van buiten.
  10. Het ligt nu even helemaal stil, maar we hopen dat de besmettingsgraad het toelaat om op 19 november weer te kunnen starten met groepslessen. Ook dat gaat veilig en verantwoord bij ASC: max. 10 deelnemers per les, een vak van 2x2m helemaal voor jezelf, en de lessen starten niet te dicht op elkaar zodat je zo min mogelijk in contact komt met anderen.