Lees meer nieuws

Laura de Witte naar Universiade

Laura de Witte studeert Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast besteedt ze haar tijd vooral aan zoveel en zo hard mogelijk rennen. Afgelopen week liep ze voor Nederland de 400m tijdens de Zomer Universiade in Napels, waar ze helaas in de halve finale strandde. De Univerwatte? Laten we het even de Olympische Spelen voor studenten noemen.

Belangrijke internationale wedstrijden zijn haar trouwens niet vreemd, want in 2016 stond ze met de 4x400m estafetteploeg aan de start bij de échte Olympische Spelen. In 2020 hoopt ze er in Tokio weer bij te zijn, dit keer ook op een individueel onderdeel.

Hoe ze dan op zo’n Universiade terechtkomt? In eerste instantie natuurlijk door knetterhard te rennen… Maar ook met een beetje (financiële) hulp vanuit het USC Topsportfonds! Doel van dit fonds is het ondersteunen van studenten van de UvA en de HvA die deelnemen aan (internationale) studententopsportevenementen. Ben of ken jij ook een Laura? Dan weet je waar je aan kunt kloppen ;-)