Lees meer nieuws

In Memoriam: Edwin Hiense (1934-2020)

Op vrijdag 7 februari j.l. is onze (oud-) Sensei en Eredocent Jiu Jitsu Edwin Hiense overleden. Edwin voelde zich al een tijdje niet zo lekker en opereren behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Vanaf dat moment heeft hij met zijn familie besloten om alleen nog leuke dingen te doen en te genieten van lekker eten en drinken.

Edwin stond aan de wieg van het huidige Jiu Jitsu aanbod. Zijn inzet voor het USC begon in september 1999. Op dat moment was Edwin al 65 jaar, maar dat weerhield hem er niet van om met zijn bekende enthousiasme veel studenten op te leiden tot volwaardige Jiu Jitsu ka’s en zelfs Jiu Jitsu instructeurs. Daar plukt het USC nu nog de vruchten van.

In 2008 ging Edwin ook bij het USC met pensioen, maar met zeer grote regelmaat gaf hij nog verschillende trainingen, zoals zelfverdediging voor vrouwen of andere clinics aan de onderwijsinstellingen. Tot een paar jaar geleden ondersteunde hij de huidige Jiu Jitsu docent, Henk van der Jagt, met de voorbereidingen van de studenten op het behalen van de verschillende bandexamens en zelfs voor het behalen van de 1e, 2e en 3e Dan.

We weten dat het USC veel voor Edwin betekende. Omgekeerd was dat, zo moge duidelijk zijn, ook het geval. We zullen Edwin herinneren als een zeer charmante, enthousiaste en betrokken man. Hij was altijd goedlachs en in voor een geintje met de dames van de sportbalie. Als docent was hij een voorbeeld voor de andere vechtsportdocenten en hij verdiende de titel Eredocent van het USC dan ook zonder enige twijfel.

Wij missen hem nu al.

Het USC-team