Kika in China

Roeien op de Universiade met het USC-topsportfonds! 🚣‍♀️☀

Na roeien op het zonnige water in China tijdens de World University Games, is het nu weer tijd voor trainen en studeren in het koele Nederland. Welke kant je ook op vaart, je hebt voor je gevoel altijd wind tegen. Aan dat klimaat is UvA-student Kika inmiddels weer helemaal gewend. Al denkt ze soms nog weleens terug aan haar zomerse avontuur…

Kika in China USC-topsportfonds

Kika en Aurianne op het water tijdens de Universiade

VIP-lounge en pissebedden

“Het was een ontzettend bijzondere ervaring en het gaf écht een Olympisch gevoel.” Toen Kika met het Nederlands team aankwam in Shanghai belandden ze opeens in de VIP-lounge, waarna ze met honderden bussen vol sporters op weg gingen naar de grote openingsceremonie. “Daar werden we als een soort beroemdheden ontvangen!”

De eerste dagen moest het team vooral wennen aan het klimaat. Van worstelen tegen de wind op de Amstel naar zweten in de Chinese zon. “Gelukkig hadden we ook nog een gaatje in onze agenda om Luo Dai Ancient City te bezoeken. Een oud Chinees dorpje met tempels en lokale lekkernijen, zoals maden en pissebedden.” 😉

Helemaal geparkeerd

De dag erna was het tijd om te racen! Met als doel: een plek bemachtigen in de A-finale. “Helaas werden we 2e achter de Italianen. Het was toch echt even wennen onder de nieuwe omstandigheden. Na 1250 meter stond ik al helemaal geparkeerd.” Maar na een fellere start in de herkansingsrace roeiden Kika en haar partner Aurianne zich toch de grote finale in.

Daarin was het een spannende strijd met vier boten om de medailles. “Italië, Japan, Zuid-Afrika en wij. Halverwege lagen we 3e, maar het lukte niet om samen de boot door te versnellen in de eindsprint, waardoor Zuid-Afrika het puntje van de boot op de streep net voor de onze duwde. Daarmee werden we helaas 4e.”

Eerst was dat best wel balen, “maar achteraf kijk ik er met een heel voldaan gevoel op terug! Nogmaals heel erg bedankt dat het USC hieraan wilde bijdragen.”