De opvallende overeenkomsten tussen USC & ‘The Last Dance’

2020 is alweer bijna voorbij… Waarschijnlijk komt dat door de opeenstapeling aan sombere gebeurtenissen die we voor de kiezen kregen – dat het allemaal zo snel ging. En misschien zijn de lichtpuntjes van 2020 daarom juist net een beetje extra helder. Sporten (bij USC!) was bijvoorbeeld een lichtpunt. Maar ook sport kijken was – ondanks dat er geen EK Voetbal was – helemaal top. Denk maar eens aan de sprankelende sportdocumentaireserie over de beste basketballer ooit: Michael Jordan!

Air time
Bingewatchen is het nieuwe kettingroken: enorm verslavend (maar beter voor je longen). Zeker als je kijkt naar een documentaire als die van Jordan, steek je de ene met de andere aflevering aan. Studeren. Even pauze. Een zak chips. Languit op de bank. Michael Jordan! De release van The Last Dance kon daarom niet beter worden getimed. Toen we in maart massaal thuis moesten niksen, werd Air Jordan als reddende engel ingevlogen.

Oorspronkelijk stond de releasedatum van The Last Dance wat later gepland. Maar door de coronacrisis besloot producent ESPN om het met twee maanden te vervroegen – ideaal, want je had toch geen f*ck te doen.

ESPN is overigens niet de enige die zich aanpaste tijdens de crisis. De hele wereld paste zich aan, en ook USC. Binnen een paar weken introduceerden we een reserveringssysteem voor alle bezoeken aan USC. En ook wij vervroegden een releasedatum: de my USC-toegangsapp – die we eigenlijk in september wilden lanceren – werd al in juli op de Play- en Appstore geknald, zodat je niet meer met je vieze vingers aan onze toegangspoortjes hoefde te zitten.

Motivation MJ
In de serie konden we genieten van de manier waarop Jordan zich steeds wist te motiveren om een topprestatie te leveren. Als hij dacht aan een verloren weddenschap op de golfbaan, of een tegenstander die hem probeerde te kleineren, werkte dat voor Jordan als een rode lap op een Chicago Bull. En misschien zou hij zo ook zijn omgegaan met corona: als motivatie.

Ook voor ons was corona motiverend. Toen we binnen niet meer mochten sporten, startten we USC Open Air. En toen de horeca weer dicht moest, bouwden we een extra gym in ons café. Sporten op de plek waar je tot voorheen je biertjes dronk! Dat was niet alleen heel nuttig – want er was meer capaciteit voor jullie –; we hebben er ook echt veel lol om gehad.

USC Open Air

Fitnessen in Café Oerknal

Sport & Studeren
Wij konden als USC enorm genieten van alle mooie acties en beelden die we dankzij de serie konden zien. Maar het deed ons ook heel goed dat Jordan – in tegenstelling tot veel jonge Amerikaanse basketballers van nu – drie jaar op de Universiteit van North Carolina doorbracht. Voordat hij ging spelen in de NBA. En dat niet alleen! Hij kwam in 1986 zelfs terug om af te studeren.

Sporten en studeren is immers een waardevolle combinatie. En daarom bestaan wij. Om dé verbindende factor tussen beiden te zijn.

 

Geschreven door: Indy van de Poll