Dansen op hoge hakken met Anastasiia

Een nieuwe beginnerscursus bij USC: high heels! Als je alle dansstijlen al hebt uitgespeeld, is dit een leuke extra uitdaging. High heels is namelijk een combinatie van verschillende (moderne) stijlen. Maar met een belangrijke bonus (of hindernis…): je hebt hoge hakken aan!

Bij een nieuwe cursus hoort ook een nieuwe USC-docent. Toen Anastasiia nog maar één maand in Amsterdam woonde, begon ze met werken bij USC. Anastasiia is opgegroeid in Oekraïne, maar door de oorlog met Rusland moest ze haar huis verlaten. “In Amsterdam heb ik fijne mensen ontmoet en dankzij USC kon ik mijn lievelingswerk als danscoach blijven doen.” Naast de cursus high heels geeft Anastasiia ook groepslessen bij USC.

High heels USC Amsterdam

Anastasiia op hoge hakken💃

Hoe ben je begonnen met dansen op hoge hakken?

“Ik dans al mijn hele leven lang! Toen ik klein was, begon ik met moderne dans. Toen ik wat ouder was en mijn medische studie deed, ben ik altijd blijven dansen. En uiteindelijk kreeg ik in Oekraïne mijn eigen dansstudio! Daar heb ik drie jaar lang high heelslessen gegeven.”

Als je gaat dansen op een feestje, draag je dan ook altijd hoge hakken?

“Ik draag eigenlijk nooit hoge hakken in het dagelijks leven…🙄. Alleen als ik écht ga dansen draag ik ze. Ik heb speciale hakken met een zachte zool en dansen op hoge hakken is voor mij om eerlijk te zijn comfortabeler dan zonder. Echt waar!”

Wat is je favoriete snack na een zware danstraining?

“Ik houd heel erg van eten. Soms train ik alleen voor een lekkere snack na afloop (just kidding, haha). Ik ga graag sushi eten samen met mijn dansstudenten na de training. Voor mij is het belangrijk dat studenten niet alleen studenten zijn, maar ook mensen waar je het gezellig mee kan hebben.”

Wat is je mooiste herinnering aan het dansen?

“De fijnste momenten zijn met mijn studenten. Het is mooi om te zien hoeveel plezier ze kunnen beleven aan het dansproces. Dat kan ik denk ik nergens anders mee vergelijken. Echt priceless!”

Wat is denk je het allermoeilijkste schoeisel op om te dansen (teenslippers, of misschien Nederlandse klompen)?

“Alle schoenen zijn geschikt voor dansen, want je kunt ze altijd uitdoen 😉. Tijdens een training oefen ik bijna altijd op blote voeten. Het maakt je bewegingen soms lichter en meer elegant.”

De cursus high heels begint op dinsdag 14 februari om 20:00 uur. De dansstijl is ideaal als je graag meer muzikaal en flexibel wilt worden, en de mogelijkheden van je eigen lichaam wilt ontdekken. Schrijf je in via de My USC-shop!