(Sport)diëtist

Hoe kan ik op een verantwoorde en gezonde manier een aantal kilo kwijtraken? Wat moet ik na mijn training eten en/of drinken om zo optimaal mogelijk te herstellen? Ik wil graag meer bewegen, maar ik heb diabetes. Hoe pak ik dit aan? Welke voedingsmiddelen kunnen mij helpen mijn prestaties te verbeteren?

Dit is slechts een greep uit de vele vragen die je kunt voorleggen aan onze USC-(sport)diëtisten, Annelies en Johnny van diëtistenpraktijk Die Eet & Sport. Vragen op het gebied van voeding & gezondheid, maar ook ten aanzien van voeding & sport.

Doelgroep

Die Eet & Sport biedt dieetbegeleiding aan mensen met zeer uiteenlopende hulpvragen:

  • gewichtsverlies of gewichtstoename;
  • optimalisatie van de voedingstoestand d.m.v. gezonde voeding;
  • sportprestatieverbetering.

Maar ook mensen met diabetes, hypertensie (hoge bloeddruk), een te hoog cholesterol of maag-/darmproblemen kunnen bij hun terecht.

Gratis inloopspreekuur

Heb je een concrete voedingsvraag of wil je weten of je met jouw hulpvraag door één van onze (sport)diëtisten geholpen kunt worden? Kom dan naar het inloopspreekuur voor een gratis en vrijblijvend advies (max. 15 min per persoon). Het inloopspreekuur is elke dinsdag van 17.00-18.00 uur. In de even weken in de fitness van Sportcentrum Universum, in de oneven weken in kamer 0.38 van Sportcentrum Universum. Neem lekker plaats in de wachtkamer; de (sport)diëtist komt jou daar ophalen.

Consult op afspraak

Wil je begeleid worden bij het oplossen van jouw voedingsprobleem? Maak dan direct een afspraak. Tijdens het intakegesprek zal de (sport)diëtist jouw hulpvraag, verwachtingen, medische geschiedenis en voedings- en bewegingsgewoonten in kaart brengen. Naar aanleiding hiervan worden een voedingsadvies en behandelplan opgesteld. Het betreft altijd een advies op maat, wat betekent dat het toegespitst zal worden op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Dé USC (sport)diëtist

Annelies van den Hoven & Johnny van Schooneveld van diëtistenpraktijk Die Eet & Sport vervullen de functie van USC (sport)diëtist. Zij hebben beide de studie Voeding & Diëtetiek afgerond en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Ook hebben ze de post-HBO-opleiding tot sportdiëtist afgerond en staan ze ingeschreven bij de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland.

De (sport)diëtisten van het USC vallen onder het SMA. Door de samenwerking binnen een multidisciplinair team van fysiotherapeuten, sportarts, bewegingswetenschappers en personal trainers staat kwaliteit hoog in het vaandel. Annelies heeft daarnaast grote affiniteit met sport door haar achtergrond als docent lichamelijke opvoeding, en heeft ze ervaring als diëtist in de thuiszorg en het ziekenhuis.

Tarieven & vergoedingen

Diëtetiek wordt vergoed vanuit jouw basisverzekering. Dit betekent dat jouw zorgverzekering drie uur per kalenderjaar zal vergoeden, mits er sprake is van een specifieke (medische) diagnose. Let op: je betaalt wel eigen risico voor de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Meer begeleiding nodig? Vraag dan bij jouw zorgverzekeraar na of zij ook een uitbreiding van het aantal uren aanbieden in één van hun aanvullende pakketten.

Afspraak maken?

Consulten op afspraak
Dinsdag 15.00 – 17.00 uur en 18.00 – 21.00 uur
Woensdag 12.00 – 20.00 uur
Vrijdag 08.30 – 11.30 uur

Gratis inloopspreekuur
Dinsdag 17.00 – 18.00 uur

Afspraak maken?
Vul het reactieformulier in op www.dieeetensport.nl of maak telefonisch een afspraak. Spreek bij geen gehoor gerust de voicemail in. Je wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Locatie
p/a sportcentrum Universum (USC)
Science Park 306, kamer 0.38
1098 XH Amsterdam

Contactgegevens
Annelies van den Hoven & Johnny van Schooneveld
Website: www.dieeetensport.nl
Telefoon: 06 14 11 85 75 (ma t/m vrij)

Facebook: Diëtistenpraktijk Die Eet & Sport
LinkedIn: Diëtistenpraktijk Die Eet & Sport


Deze dienst is beschikbaar op de locatie(s):