USC update 9: nieuwe maatregelen

USC
USC-logo corona

7. Nieuw domein: www.uscsport.nl

Totaal niet coronagerelateerd, maar nu je toch lekker aan het lezen bent: sinds maandag 12 oktober heeft USC een nieuw domein. We hebben usc.uva.nl verlaten en je vindt ons voortaan op www.uscsport.nl. Pas je bookmarks aan!

8. Wees lief

Met alle wijzigingen en maatregelen wordt het er niet makkelijker op. Maar we doen er echt alles aan om iedereen de kans te geven om bij ons te kunnen blijven trainen. Daarom vragen we je begrip op te brengen voor de maatregelen die we nemen, en superlief te zijn voor je medesporters als je op bezoek bent in onze gebouwen.

Heb je vragen? Dan kun je ze stellen via usc@uscsport.nl, maar doe het alleen als de nood heel hoog is. We hebben roodgloeiende mailboxen en stomende balietelefoons!

6. Cursusverkoop uitgesteld

We hebben de cursusverkoop van cursusperiode II tot nader order uitgesteld. Na de evaluatie van het RIVM m.b.t. het effect van de nieuwe maatregelen, zullen we beslissen of en welke cursussen in de week van 16 november alsnog kunnen starten.

5. Kleedruimtes/douches dicht

Terug naar het crappy news. De kleedruimtes en douches van sportcentrum Universum, ClubWest, Amstelcampus, ASC, USC Body & Mind en USC Tennis zijn gesloten. Kom zo omgekleed mogelijk en laat je 80 liter nomad-backpack lekker thuis!

4. Is er ook nog goed nieuws?

Valt er dan ook nog wat (met lippen op elkaar) te juichen? (En ben je dat nu aan het proberen?) Anyway. Jazeker. Er is ook goed nieuws:

 1. In sportcentrum Universum willen we z.s.m. een extra ruimte om gaan bouwen tot fitnessruimte. Dat betekent dat er max. 30 extra fitnessplekken per blok bij komen!
 2. (Bijna) alle groepslessen kunnen door blijven gaan. Voor groepslessen van individuele sporten waarbij anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd (zoals yoga, spinning, dans, zumba etc.) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen.
 3. We gaan z.s.m. starten met online groepsfitnesslessen, waar je met je fitnessabonnement aan mee kunt doen. Houd de site in de gaten!
 4. Bij alle USC-vestigingen wordt nagedacht over de vraag: hoe kunnen we de capaciteit uitbreiden door bijvoorbeeld lessen toe te voegen aan het programma? Keep you posted!

3. Maximaal 2x reserveren

Nog meer au. Maar het is absoluut noodzakelijk. Als gevolg van bovenstaande, kun je for the time being nog maar 2 actieve reserveringen in de komende 6 dagen op je naam hebben staan, i.p.v. 4. Lees in de reserveringsregels hoe het precies werkt: je kunt namelijk best vaker dan 2x in de week sporten, ook met deze nieuwe maatregel!

2. Minder capaciteit fitness

Deze doet ook pijn. Het aantal deelnemers per les/ruimte gaat namelijk terug naar max. 30 met ingang van donderdag 15 oktober. Dat betekent voor USC dat er minder capaciteit zal zijn in de fitnessruimtes van sportcentrum Universum en ClubWest.

1. Sporten die vervallen

Hieronder een opsomming van sporten/lessen in het USC-sportprogramma die per direct zijn stilgelegd. Sporten die door verenigingen worden aangeboden, staan niet in onderstaand overzicht.

 • Zaalvoetbal
 • Basketbal
 • Squash
 • Alle vechtsporten
 • Alle groepslessen in onze fitnessruimtes (synrgy, abs, HIIT etc.)
 • De beginnerscursus klimmen (klimmen gaat verder wel door)
 • De boxercise-les uit het groepsfitnessprogramma

Alle andere onderdelen van ons sportprogramma gaan dus nog door: en dat is heel erg veel. Van yoga en tennis, tot (groeps)fitness en boulderen.

Het was ‘Nederland-in-de-finale-van-een-WK-voetbal’-spannend dinsdagavond. We zijn nog open, maar het is inmiddels blessuretijd en we staan behoorlijk met de rug tegen de muur. We willen je daarom wat ongevraagd ouderlijk advies meegeven: houd je aan de regels en voorkom dat ons dierbare land en dito sportclub over een paar weken volledig in lockdown moeten! In deze nieuwsbrief loodsen we je door de maatregelen die USC neemt n.a.v. de persconferentie van afgelopen dinsdag.