8 dingen die je moet weten

USC
USC Open Air

5. Opschalen

Onze capaciteit wordt stap voor stap opgeschaald. We beginnen voorzichtig. Maar zodra we zien dat we meer aankunnen en er meer mogelijk is, zullen we uitbreiden waar dat kan. Hierin houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM.

8. Abonnementen vanaf 1 september

Misschien wel de grootste verandering: vanaf 1 september stopt USC bijna helemaal met het aanbieden van abonnementen met een einddatum. Het vooruitbetalen van alle abonnementen heeft het ons in coronatijd, met het bevriezen van alle abonnementen, behoorlijk ingewikkeld gemaakt. Binnenkort maken we meer bekend!

6. Reactivatie abonnementen

Van alle leden die een geldig abonnement hadden op 14 maart 2020, wordt het abonnement per 1 juli gereactiveerd. Leden hebben de keuze voorgelegd gekregen om hun abonnement kosteloos te verlengen, of (deels) te doneren.

4. Huisregels

Natuurlijk zijn onze huisregels ook niet meer wat ze geweest zijn. Geen high fives, geen geknuffel in de sportzalen. Lees onze aanvullende corona-huisregels a.u.b. goed door voordat je naar USC komt. Alleen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

3. Reserveringsregels

Een heel direct gevolg van corona: de aanscherping van onze reserveringsregels. De belangrijkste:

 • Vanaf 1 juli reserveer je voor ieder bezoek via het rooster op je sportpagina.
 • Fitness reserveer je bijvoorbeeld via de fitnesspagina.
 • Vanaf 1 juli geldt: maximaal 4 reserveringen in de daaropvolgende 6 dagen.
 • Op de dag zelf blijft het aantal reserveringen onbeperkt.
 • Alleen met een reservering gaan de poortjes open (zoals gezegd: met vingerscan of Mijn USC toegang-app).

Lees alle reserveringsregels!

2. De Mijn USC toegang-app

Je kunt per 1 juli kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: met de vingerscan of met de nieuwe Mijn USC toegang-app. Met die app hoef je nergens meer met je vingers aan te zitten, lekker corona-proof. Download de Mijn USC toegang-appAndroid en iOS (even zoeken in de store). Met de app scan je bij binnenkomst heel simpel de QR-code die op de toegangspoortjes staat. Let op: de app gebruik je niet voor het maken van reserveringen (daarover meer hieronder). Hij geeft je alleen toegang tot onze gebouwen op de plekken waar nu vingerscanpoortjes staan.

1. Welke vestigingen gaan wanneer open?

 • Sportcentrum Universum, ClubWest en ASC gaan per 1 juli weer open. Inclusief douches en kleedruimtes. De sauna’s blijven nog even gesloten.
 • Amstelcampus begint op 1 juli met groepsfitness, en op 6 juli met fitness in de gymzaal. Dit in verband met een lekkage in de fitnessruimte. Amstelcampus kom je binnen via de zij-ingang naast Café Amstelcampus.
 • USC Tennis was al open sinds 11 mei.
 • USC Body & Mind biedt deze zomer online mindfulness– en yogacursussen aan.

1 juli: wat je echt moet weten

Per 1 juli mogen onze deuren weer open. Maar, het wordt niet meer als vanouds. In deze nieuwsbrief loodsen we je door deze need to knows:

 1. Welke vestigingen gaan wanneer open?
 2. De Mijn USC toegang-app
 3. Reserveringsregels
 4. Huisregels
 5. Opschalen
 6. Reactivatie abonnementen
 7. Summer Memberships en cursussen
 8. Abonnementen vanaf 1 september

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan staan we natuurlijk altijd voor je klaar. Mail ons op usc@uscsport.nl.