Maak kennis met Lion!

Lion’s passie voor de vechtsport nunchaku is net zo besmettelijk als de griep deze maand. Kom je te dicht bij hem in de buurt, dan sta je drie tellen later met stokjes te sparren in de dojo 🥢. In dit interview leer je Lion wat beter kennen!

Met alle USC-vechtsportdocenten vormen jullie de USC Avengers! Wat is jouw superkracht?

“Ik heb hele snelle reflexen! Als iets mis lijkt te gaan, kan ik het vaak nog net op tijd corrigeren. Meestal gaat het om spullen die mensen laten vallen, maar ik had het ook een keer met een wegrollende auto! Omdat iemand de handrem was vergeten…” 🙄

Nunchaku is niet een supergrote sport in Nederland. Hoe heeft de sport jouw hart gestolen?

“Ik wist eerst niet eens dat USC bestond en al helemaal niet wat nunchaku was. Via een medestudent waarmee ik tijdens een college aan de praat raakte over krav maga (een andere USC-vechtsport), leerde ik USC pas kennen.”

“Ze vertelde over het grote sportaanbod van USC en ik maakte een lijstje van onbekende sporten die ik graag eens wilde proberen. Toen zag ik een vechtfilmpje van nunchaku en ik dacht: ‘Dit is niet voor normale mensen, dit is voor experts!’”

Tegen welke USC-vechtsportdocent zou je weleens een spannend duel willen uitvechten?

“Dat moet wel Dominic zijn! Dominic heeft mij ooit nog getraind toen hij assistent van Hannah was, de vorige USC-trainer. En als leerling moet je toch je meester overtreffen.”

“We hebben nog nooit tegen elkaar op een toernooi gevochten, dus dat zou de ultieme test zijn. Dominic, ik wacht op je…”

Wat maakt nunchaku volgens jou zo’n leuke sport voor studenten om te doen?

“Normaal verveel ik me best snel, maar wat nunchaku voor mij zo leuk maakt is dat het snel en veelzijdig is. Dat zie je ook terug in de doelen van iedereen die meedoet met de training. Sommigen specialiseren zich bijvoorbeeld heel erg in het vechten, terwijl anderen juist focussen op het technische aspect. En zelf vind ik het leuk om een sterke allrounder te zijn.”

Zin om een keer mee te doen? Iedere dinsdag (20:00 uur) en zondag (16:00 uur) staat Lion in de dojo voor je klaar! Reserveer een plek met je vechtsportabonnement.