Klusupdate ClubWest

Er is veel aan de gang bij ClubWest. In deze update houden we je op de hoogte!

Achtergrondinfo

USC, waar ClubWest onderdeel van is, ontvangt subsidie van de UvA en HvA om studenten goedkoop te laten sporten. Uit onderzoek is gebleken dat er relatief veel HvA-subsidie naar ClubWest gaat. Daarom is besloten om per 1 januari 2022 de helft van de bovenverdieping niet meer te huren. Dat scheelt flink in de kosten. Wat de HvA met de vrijgekomen ruimte gaat doen is nog niet bekend. Wel heeft deze ingreep flinke gevolgen.

De sauna is weg
Na de beslissing om de huur van de bovenverdieping stop te zetten, ging het snel. Er werd duidelijk dat we geen speciale Body & Mindzaal meer zouden hebben, terwijl we dat soort lessen graag in het programma willen houden. Omdat studio 1 en 2 hier niet geschikt voor zijn en bovendien vol zitten met andere lessen, zochten we naar een oplossing om yoga toch aan te bieden. De enige mogelijkheid was om de sauna op te offeren en daar een geschikte zaal van te maken. Voor velen geen populaire beslissing, maar we vinden sport toch nét belangrijker dan een bezoek aan de sauna.

De fysiopraktijk blijft op dezelfde plek
Bij het afstoten van de halve bovenverdieping zijn directe afspraken gemaakt tussen Fysiokliniek Amsterdam en de HvA, zodat zij wél in dezelfde ruimtes kunnen blijven. De kinesiszaal is niet meer tot hun beschikking, daarom zullen we de fysio’s met hun cliënten wat vaker in de studio’s en in de fitness zien.

Klusupdate

Inmiddels is de verbouwing in volle gang en wordt de potentie van de ruimte steeds beter zichtbaar: het gaat prachtig worden! Hier gaat wel wat tijd overheen. We verwachten de nieuwe studio beneden rond de zomer van 2022 af te hebben.

Maart 2022
Klussen ClubWest   Klussen ClubWest
De oude saunaruimte: onherkenbaar!                                  De containers zitten vol met puin