Inloggen bij USC met SURF: dit wil je weten

1. SURF: wat, voor wie, waarom?
2. Inloggen met SURF – how to
3. Al een USC-account? Switch naar je instellingsmailadres!
4. Welke gegevens ontvangt USC van SURF?
5. Niet langer student of medewerker?
6. Ik hou m’n instellingsmail niet bij, what to do?
7. Ik wil werk/studie en privé gescheiden houden, hoe filter ik USC-mails?


1. SURF:
wat, voor wie, waarom?

SURFconext is een zogenaamde single sign on dienst, waarmee je bij verschillende (onderwijs)diensten veilig en snel kunt inloggen. Als UvA-/HvA-/AUC-student of -medewerker log je in op My USC met SURF. Als je inlogt met SURF bij USC, bewijs je meteen je student- of medewerkerstatus. Zo hoef je dus niet meer met je bewijs van inschrijving of arbeidscontract langs de USC-balie.

 • LET OP: Ben je UvA/HvA/AUC-student of -medewerker? Dan kun je per 1 september 2022 alleen nog met SURF inloggen op My USC, en wordt een papieren bewijs van inschrijving of arbeidscontract van UvA of HvA niet langer geaccepteerd als kortingsbewijs.
 • Alle overige gebruikers blijven gewoon op de reguliere wijze met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op My USC. Heb je een kortingsbewijs voor categorie I of II, bijvoorbeeld omdat je alumnus van UvA/HvA of VU-student bent, dan toon je dit aan de USC-balie of mail je het naar usc@uscsport.nl.

2. Inloggen met SURF – how to

 • Ga naar my.uscsport.nl of gebruik de app: My USC Amsterdam (Android of iOS).
 • Klik op de blauwe button ‘UvA of HvA? Klik hier’. Je wordt nu automatisch doorgelinkt naar SURF.
 • Gebruik op de SURF-inlogpagina je instellingsmailadres en bijbehorend wachtwoord om in te loggen. Sommige varianten van het instellingsmailadres van de UvA worden niet herkend. Lukt het niet om in te loggen, probeer dan <studentnummer>@uva.nl.
 • Je bent nu ingelogd op My USC.
 • Is dit de eerste keer dat je inlogt op My USC? Dan krijg je eenmalig nog een extra formulier te zien waar we je om aanvullende gegevens en voorkeuren, zoals het ontvangen van een nieuwsbrief, vragen.

Check het hele inlogproces in onderstaande video:


3. Al een USC-account? Switch naar je instellingsmailadres!

SURF werkt met jouw UvA/HvA/AUC-mailadres. Log je in op My USC met SURF terwijl je nog een account met een ander mailadres hebt, dan ontstaat er een dubbel account met je HvA/UvA/AUC-mailadres. LET OP: Dat wordt niet alleen een zooitje, je abonnement of cursus is dan ook niet aan je juiste account gekoppeld. Er is kans dat, door drukte, het even duurt voor we dit voor je opgelost hebben, waardoor je tijdelijk niet kunt reserveren/sporten… Maakte je dus nog geen gebruik van SURF en ga je dat nu wel doen, switch dan eerst naar je instellingsmailadres in My USC!

4. Welke gegevens ontvangt USC van SURF?

Wij krijgen van SURF de volgende persoonsgegevens:

 • Volledige naam
 • Instellingsmailadres
 • Affiliatie met onderwijsinstelling (student of medewerker)
 • Status van je affiliatie

5. Niet langer student of medewerker?

Log je in met SURF, maar verloopt na een tijdje je student- of medewerkerstatus? Na verloop van je status kun je nog 3 maanden inloggen met SURF, daarna wordt dit gedeactiveerd en kun je niet meer via deze weg inloggen. Mail usc@uscsport.nl of loop even langs een USC-balie voor nieuwe inloggegevens. Met die nieuwe inloggegevens kun je dan op de reguliere manier met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op My USC. Check daarnaast deze aanvullende algemene voorwaarden om te zien of dit gevolgen heeft voor je tarief.

6. Ik hou m’n instellingsmail niet bij, what to do?

Hou je je instellingmail niet bij, en ben je bang dat je via inlog met SURF belangrijke USC-mails mist? Je kunt je instellingsmail heel makkelijk laten doorsturen naar je privé-adres, check deze uitleg. Sowieso best handig, mis je ook geen mailtjes over deadlines voor vakinschrijvingen meer ;-).

7. Ik wil werk/studie en privé gescheiden houden, hoe filter ik USC-mails?

Wil je liever geen USC-mails tussen je werk- of studieverkeer, dan kun je de USC-mails ook selectief laten doorsturen naar je privémail en vervolgens automatisch in een aparte map op je instellingsmail laten plaatsen. Check daarvoor deze uitleg.