Laden Evenementen

Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Adventure Race Amsterdam 2022

17 juni 2022 @ 19:00 - 18 juni 2022 @ 14:00


14 uur racen en een nachtje doorhalen. Navigeren, fietsen, kanoën en heel veel fun. Dat is ARA!

“Wij vroegen ons de dag van tevoren alle vier af waarom in hemelsnaam we hier aan waren begonnen, maar ik vond het één van de vetste dingen die ik ooit gedaan heb. Heel leuk ook dat je zelfs als relatief langzaam team steeds middenin de race lag, iedereen tegenkwam, en je op je eigen niveau super fanatiek kon zijn!” – deelnemer 2018

Adventure Race Amsterdam 2022

 • In een team van 4 voer je opdrachten uit. Navigeren, fietsen, gekke special tasks, kanoën, van alles!
 • De Adventure Race Amsterdam (ARA) duurt ongeveer 14 uur.
 • Iedereen kan meedoen: je hoeft echt niet super fit te zijn of heel Google Maps uit je hoofd te kennen. Als je maar een team van 4 hebt (en een nachtje door kunt halen…).
 • ARA wordt georganiseerd door ASAC en USC.
 • Datum en tijd: de start is op vrijdag 17 juni rond zonsondergang. Je eindigt 14 uur later.
 • Kosten: €150,- als team (€37,50- per persoon). Inclusief verrassingen tussendoor, uitgebreide lunch na de finish en een ARA-shirt in jouw maat (optioneel)!

Alvast in de stemming komen? Check de beelden van vorige jaren en je wilt sowieso meedoen!

Inschrijven voor ARA

Schrijf je team in!

 1. Zoek een team van 4 man/vrouw bij elkaar.
 2. Schrijf je team in via my.uscsport.nlDe inschrijving sluit op 1 juni 2022. Er is plek voor 40 teams.
 3. Heb je je team ingeschreven en de betaling voltooid? Geef ons de aanvullende informatie door om je inschrijving compleet te maken! Zoals:
  1. Je teamnaam
  2. De namen van je teamgenoten
  3. Of je een shirt wilt, en zo ja: de shirtmaten van jou en je teamgenoten
  4. Hoeveel teamgenoten er een mountainbike willen huren
  5. Hoeveel teamgenoten mee willen doen met een Adventure Racetraining (woensdag 11 mei of donderdag 2 juni)
  6. Komt jouw team uit voor een studie- of studenten(sport)vereniging? Geef dan ook de naam van je vereniging

Wat heb je nodig?

 • Een mountainbike. Die kan je via ons huren voor €32,50-. Dit is inclusief helm.
 • Een kompas en kaarthoekmeter.
 • De complete materiaallijst vind je hier binnenkort!

Adventure Racetraining

ARA is voor zowel adventure newbies als ervaren adventure racers. Beginner? Dan is het wel handig om een paar skills onder de knie te krijgen. No worries: het is echt niet heel moeilijk en iedereen kan het, maar altijd fijn om de basics te weten. We organiseren dan ook twee trainingen, op woensdag 11 mei en donderdag 2 juni. De trainingen zijn super leuk en beginnen om 19:00 uur – het duurt ongeveer 2,5 uur. Er is een theoretisch en een praktisch deel. Benodigdheden: hardloopkleding, wat voeding, een kaarthoekmeter, kompas, hoofdlamp en pen en papier. Aanmelden voor de trainingen gaat via het aanvullende inschrijfformulier.

Wat kun je winnen?

 • Meedoen aan een 14-uurs race maakt je sowieso al een winnaar, maar we zorgen ervoor dat de echte winnaars ook met leuke prijzen naar huis gaan!
 • ARA kent een verenigingscompetitie. De studie- of studenten(sport)vereniging die het hoogst op het podium eindigt, wint €375,-. Eindigt er geen studie- of studenten(sport)vereniging op het podium (plek 1-3), dan wordt deze prijs niet uitgekeerd. Let op! Helaas kun je dit geld niet verzuipen in de kroeg. Het moet ten goede komen aan jouw vereniging. Is je team niet verbonden aan een vereniging, dan kun je deze prijs niet winnen.

Waar begin je nou eigenlijk aan?

Er zijn verschillende etappes (zoals mountainbiken, hardlopen, kanoën) die je binnen een bepaalde tijd moet afronden. Binnen de etappe probeer je zoveel mogelijk checkpoints te vinden. Je tekent de checkpoints in op de wedstrijdkaart met behulp van coördinaten. Goed navigeren is belangrijker dan snel racen, want de checkpoints liggen verspreid en verstopt. Tussen de etappes door doe je hilarische Special Tasks, zoals gekke spelletjes, obstakels overwinnen of touwklimmen. En… het gaat om fair play, dus geen telefoons, gps of andere navigatietools!

Inschrijven

Inschrijven
Schrijf je team in!

Locatie

Locatie

USC Universum
Science Park 306
Amsterdam, 1098 XH
Telefoon
020-5258955