De avonturen van Jelmer bij FC Volendam

Jelmer. Bijna net zo multidisciplinair als het USC passe-partout. Sport performance coach bij voetbalclub Volendam, fitnessinstructeur en fotomodel bij USC, gewichtheffer, golfsurfer, en camperbouwer. In 2021 begon Jelmer bij voetbalclub Volendam, dit jaar promoveerde FC Volendam naar de Eredivisie. Toeval? Dat bestaat niet.

Jelmer FC Volendam USC sport

Satésaus

Na een jaar vol overwinningen is Jelmer’s andere werkgever volgend seizoen te vinden in de Eredivisie. Dat betekent dat ze hier in Amsterdam tegenover Ajax staan. En met die wedstrijd in de voor USC geliefde hoofdstad op de planning, leggen we Jelmer twee dilemma’s voor.

1. Het Kras Stadion van FC Volendam, of de fitness van USC?
‘Het Kras Stadion… Maar alleen als het gevuld is met supporters hoor! Anders kies ik voor de fitness bij jullie 😉. Maar het is erg mooi om het team dat jij helpt beter te worden, live te zien spelen in een vol stadion.’

2. Haring met uitjes en zuur, of patat bij Oerknal?
‘Patat van Oerknal! En dan met lekker veel satésaus’.

Stijf en gespannen

Bij FC Volendam zit Jelmer nooit stil. Hij is verantwoordelijk voor de fysieke prestaties van alle spelers op de club. ‘Dat is een hele kluif, want het zijn er ongeveer 200’, vertelt hij. Toch werkt Jelmer naast zijn drukke baan bij FC Volendam nog steeds twee dagen bij USC, ‘omdat het zo’n fijne plek is om te werken. De sfeer vind ik hier heel uniek en ik voel me altijd welkom bij USC.’

Omringd door alle haringhappende voetballers is gewichtheffer Jelmer toch wel een beetje de vreemde eend in de bijt. ‘Ze lachen me op de club altijd uit als ik probeer hoog te houden. Ik ben veel te stijf en gespannen als ik dat doe.’ Maar andersom maken de voetballers in Jelmer’s sport geen schijn van kans. Op de vraag of er een speler in de selectie net zoveel kan squatten als hij, antwoordt Jelmer lachend: ‘Gelukkig niet, anders was ik gelijk gestopt.’

Van de stap die Jelmer heeft gemaakt, heef hij al veel geleerd. ‘Dankzij mijn studie en FC Volendam ben ik meer gestructureerd gaan werken. Dat is iets wat me bij USC ook ten goede zal komen in mijn cursussen en lessen.’ Bijvoorbeeld bij Book a USC trainer op ASC, waar je Jelmer als persoonlijke sport performance coach kan inzetten. Dikke tip!