USC Challenge #1: Muscle-up

USC Challenge #1: one month down

Het is alweer een maand geleden dat ik vol zelfvertrouwen begon aan de muscle-up challenge, wat betekent dat we nu alweer halverwege zijn. Ik train tussen de 3 tot 5 keer per week en heb de afgelopen maand veel progressie geboekt en dan voornamelijk in krachtopbouw.

Naast kracht, probeer ik nu ook juist heel erg te focussen op de techniek van de muscle-up, door gebruik te maken van resistance bands. Helaas gaat dit nog niet helemaal als gehoopt en voel ik me op dit moment heel ver verwijderd van het einddoel. Ik ben me er goed van bewust dat bij elk groeiproces er een vlak punt is, dus ik probeer me niet te laten ontmoedigen hierdoor.

Het scheelt gelukkig heel erg hoe betrokken iedereen is met mij en dat er vaak gevraagd wordt hoe ver ik in het proces ben. Dit motiveert mij heel erg, dus thanks daarvoor! Als ik zie hoeveel vooruitgang ik de afgelopen maand heb geboekt, geeft mij dat ook wel weer kracht om nog even te knallen aankomende maand om mijn doel te bereiken!

Carlijn blijven volgen? Hou onze instagram in de gaten!

USC Challenge #1: Muscle-up
Carlijn gaat in 2020 een aantal challenges aan. De eerste: in 2 maanden trainen voor een muscle-up. Pittig! De challenge loopt t/m 2 maart 2020, en jij kan ook meedoen. Hoe?

  1. Check de kick-off video.
  2. Download het trainingsschema USC Challenge #1: Muscle-up
  3. Trainen, trainen, trainen! Wil je meer uitleg over de oefeningen/techniek? Ask any trainer! T/m 2 maart kun je bovendien iedere maandag 19.00 – 20.00 o.l.v. Art trainen in de fitness studio van Universum. Gewoon met je fitnessabo!
  4. Deel je vorderingen én je eindresultaat (of het nou wel of niet lukt) op Instagram onder de hashtag #uscchallenge en tag @usc_universum.

USC Challenges
In 2020 gaat Carlijn een paar keer de uitdaging aan, om te beginnen met een muscle-up. Ze legt haar “0-meting”, proces en eindresultaat vast. Lukt het haar, of lukt het haar niet? Volg het op Instagram, en doe zelf mee. Heb je een briljant idee voor de volgende challenge? Laat us know!

Wie is Carlijn?
Carlijn leerden we kennen als YouTuber voor de HvA, je hebt haar misschien wel eens voorbij zien komen met deze video. Ze is een echte sports fanatic, of het nou dans, boksen of fitness is. Zelfs haar studie draait om sport: HvA Sportkunde – Sport, Management en Ondernemen. En omdat ze niet bang is voor een goeie uitdaging, strikten wij haar voor de USC Challenges!