USC CoronaCheck protocol

USC
USC-logo corona

Vanaf zaterdag 6 november checkt USC je coronatoegangsbewijs aan een van onze balies. Dat is een beetje jammer, maar er is ook goed nieuws. Het hele sportprogramma kan doorgaan. We hoeven geen mondkapjes te dragen. En we gaan heel veel quality time hebben, iets van 10.000 bilaatjes, met al onze leden. Woohoo. Lees in deze nieuwsbrief wat we van plan zijn.

Voor wie geldt dit?

Onderstaand protocol geldt voor iedereen die gebruikmaakt van zijn/haar vingerscan of de Mijn USC-toegangsapp om toegang te krijgen tot de sportfaciliteiten bij USC Tennis & Padel, Amstelcampus*, ClubWest, ASC en sportcentrum Universum.

 • Heb je geen vingerscan of Mijn USC-toegangsapp, meld je dan hoe dan ook bij de balie.
 • Bij USC Body & Mind wordt je coronatoegangsbewijs voor aanvang van iedere les gecheckt door de docent. Hier geldt onderstaand protocol dus niet, er is immers geen balie.
 • Sport je bij een externe locatie, zoals voor zwemmen? Dan gelden de regels m.b.t. het coronatoegangsbewijs van die locatie.

*Sport je in de gymzaal van Amstelcampus? Dan geldt hetzelfde als bij USC Body & Mind.

Protocol: stap 1

Vanaf 6 november staan alle USC-bezoekers in ons systeem op ‘On hold’. Meld je daarom bij je eerstvolgende bezoek aan de balie. Daar toon je je coronatoegangsbewijs. Kom ruim voor de start van je reservering, zeker in de eerste week verwachten we rijen.

  je mag naar binnen, maar check nog even de volgende stappen.
  je kunt niet sporten, omdat je geen geldig coronatoegangsbewijs hebt.

Internationale bewijzen buiten het EU DCC systeem kunnen wij helaas niet scannen. Heb je zo’n bewijs, dan moet je alsnog een testbewijs hebben via testen voor toegang wanneer je bij USC wilt sporten.

Protocol: stap 2 – vrijwillig!

 • Deze stap is volledig vrijwillig.
 • Ben je volledig gevaccineerd, en vind je het fijn om bij je volgende USC-bezoeken geen coronatoegangsbewijs meer te hoeven tonen? Tik dan in je app even terug naar het scherm hiernaast en toon dit aan de baliemedewerker.
 • Bij een geldig vaccinatiebewijs verwijdert de baliemedewerker je ‘on hold’ status, zodat je bij je volgende bezoeken niet meer langs de balie hoeft om je coronatoegangsbewijs te laten zien.
 • Data die als gevolg van bovenstaande beschikbaar komt, wordt absoluut niet gebruikt voor een ander doel dan toegang. Hier hoef je je geen zorgen om te maken.
 • Vind je het niet fijn om deze gegevens te delen, heb je een papieren bewijs, of heb je een herstel- of testbewijs? Dan blijf je op ‘on hold’ en moet je bij ieder volgend bezoek opnieuw langs de balie voor het tonen van je coronatoegangsbewijs.
 • Tip: het kan behoorlijk druk worden de komende weken. Als het je lukt om op een rustiger moment – bijvoorbeeld in het weekend of overdag – langs te komen, hoef je waarschijnlijk wat minder lang te wachten.

Protocol: stap 3

Enjoy your workout! Het wordt vast een beetje rommelig de komende tijd aan de poorten van onze USC-vestigingen. Maar als iedereen een beetje geduldig en lief blijft voor elkaar, dan kunnen we allemaal blijven doen wat we zo graag doen: lekker sporten ❤️

Inlooptijd en no show systeem

Voor de periode van 6 t/m 19 november hebben we, in verband met de te verwachten drukte en rijen aan onze balie, het volgende besloten:

 • het no show-systeem wordt buiten werking gesteld. Dat betekent overigens niet, dat je niet meer braaf annuleert als je niet komt opdagen ;-).
 • de entry time/inlooptijd wordt dusdanig opgerekt dat je toch naar binnen kunt, ook als je wat langer in de rij hebt gestaan…

Vragen?

We snappen dat je misschien vragen hebt over bovenstaande. Maar het is ook heel erg druk. Is het niet zo dringend? Wacht dan nog even met mailen. Kan je vraag echt niet wachten? Reply op deze mail. Een antwoord kan wat langer duren dan gebruikelijk.