ClubWest krimpt: wat betekent dat?

Het is je misschien wel eens opgevallen hoe mooi, maar ook hoe groot onze vestiging ClubWest is. Helaas wordt een aanzienlijk deel van de vierkante ClubWest-meters niet (of niet efficiënt) benut voor het USC-hoofddoel: studentensport faciliteren. Daarom zijn USC en HvA, de verhuurder van ClubWest, tot een nieuwe overeenkomst gekomen.

Wat gaat er gebeuren?

Per 1 januari 2022 geeft USC de linkerhelft van de bovenverdieping terug aan de HvA. Dat scheelt aanzienlijk in de huurkosten.

Wat betekent dit?

Het teruggeven van vierkante meters heeft invloed op de programmering en voorzieningen bij ClubWest. Per 1 januari 2022 geldt bij ClubWest het volgende:

  • Studio 1 en 2 blijven onderdeel van ClubWest.
  • De Body & Mindstudio bij ClubWest sluit, en daarmee stopt het uitgebreide yoga-aanbod. Er worden wel yoga basic-lessen opgenomen in het (groeps)fitnessaanbod.
  • De Kinesis-zaal sluit. Een deel van de kinesisapparatuur zal verhuizen naar de fitnessruimte.
  • De sauna sluit.

Waarom stoppen met yoga en kinesis?

Bij het teruggeven van vierkante meters, ligt het om praktische redenen voor de hand om een deel van de bovenverdieping op te offeren. Er hoeft immers niet veel verbouwd te worden. Maar, ook geldt: van alle sportruimtes in ClubWest, worden de Body & Mindstudio en de Kinesis-zaal veruit het minst gebruikt door onze leden.

Waarom sneuvelt ook de sauna?

De sauna is met het oog op onze missie een échte nice to have en geen must have. Gezien de nieuwe situatie is het van groot belang om zoveel mogelijk vierkante meters in te zetten voor sport. Het is onze wens om ook de ruimte waar nu de sauna zit, in te zetten voor een ander doel. Hoe dan ook moeten we door het verlies aan sport-, maar ook kantoorruimte, op zoek naar een andere indeling van de begane grond.

Wat betekent dit voor jouw yoga-abonnement?

Met een yoga- of yoga+fitnessabonnement kun je t/m 31 december gewoon blijven sporten. Vanaf 1 januari kun je met deze abonnementen niet meer voor yogalessen bij ClubWest terecht. Leden met een dergelijk abonnement worden via direct mail op de hoogte gebracht over een regeling.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat dit, ondanks bovenstaand betoog, vragen oproept. Natuurlijk kun je die stellen aan onze ledenservice via usc@uscsport.nl, of aan onze ClubWest-balie. Wees wel een beetje lief voor elkaar. ❤️